Grillning


 
Såg att Eddie och Rabih från Idol -09 har ett band. Dom kallar sig Rebound. Jag har inte lyssnat så nog på låten då jag sitter på jobbet, men den lät ganska bra
Vad tycker ni?

Jag va till stallet på lunchen. Satt och funderade in i de sista om jag skulle skita i de eller inte. Men jag åkte iaf. Tur va väl de. Tösen (eller ja, det kan ju va en av de andra också) hade rivit sönder den lilla hage hon gick i. Så jag fick attack ta undan hagen (faan, jag som bara hade tygskor med stort hål under, lerigt i hagen!) Nåväl.

Pratade med Anita igår em också. Förklarade hur det stog till med Tösen och att tiden gick i helgen som va. Att juvren är är rätt så stora, men genomskinlig mjölk som kommer ut.
Men hon trodde att det va ett föl iom att hon hade svällt upp juvren. Så jag kund vara lugn och avvakta åtminstonde 1 vecka till.. Sen kanske vi ska fundera på att kolla upp henne.
Jag fråga lite om skendräktighet, hur långt dom kan gå osv. Men hon visste inget om det.
Det finns ju verkligen INGET på internet.. Lite intressant är det ju faktiskt!
Vi får väl se.



Tävlar

Jag tävlar hos!
 


JAG DÖÖÖR :D


OMG! Jag DÖÖR!
Shrek är min favorit film GENOM TIDERNA! Gud så jag längtar tills denna släpps! Den ska dessutom visas i 3D! (Visst skulle bion i stan börja sända 3D?) 
 


Tog bort filmerna då dom startade direkt när man öppnade bloggen.


Back at work

Sitter på jobbet just nu. Alla börjar 8 idag för vi ska (för en gångs skull) stänga tidigare idag (16.00).  Inte dumt. Eller ja.. Jag kommer få gå bara en kvart tidigare ;) Men det är inte så dumt de inte!

Igår hände ett lite roligt scenario.. Bil-larm tjuter ju ganska HÖGT..!?
Jag lämnade nycklarna till blingon i för Eriks skulle tanka den när han tanka lastbilen. (hyyysch!) 
Han skulle ha den till Ström för han skulle dit med sandspridarna som ska på den nya bilen. Så han lämnade Johns 240 till mig, men stallskorna i skuffen.
Jag åkte hem, åt middag och bytte om och skulle fara till stallet. Men stallskorna hade jag glömt i 240 som jag låst och allt.
Tog nycklarna och låste upp 240 men bakluckan låstes inte upp (man kunde tydligen rycka i ena låspinnen så skulle den låsas upp, men de visste inte jag). Under tiden jag står där och försäker låsa upp bakluckan så kommer kommunalrådets gubbe (som har parketingen bredvid). Ååhh nej! Tänkte jag :s Sen får jag upp luckan hyffsat smärtfrit. YES! Sen skulle ju den låsas också.. Jag låste bilen, kände på bakluckan om den låstes. Det gjorde den inte. Fick jag HÖRA. Slog igen luckan illa kvickt. Även kommunalrådet gubbe hörde, eller? Han slängde ur sig kommentaren: Gick larmet!?
Min tanke var: Nähä?! Säger du de? Men jag försökte låta smart och veta vad jag höll på med så jag sa. Ja, den här bakluckan är fan inte de lättaste. FAAN! Pinsamt!
Men hur smart är gubben där då? Gick larmet?! Haha! Ja...


haha!


Hm..

Jag vill ha något kul att skriva om. Men jag har ju tusan ingen ide. Sugen på att skriva nåt, men inget att skriva om..
Kan ju säga att va till stallet på lunchen och titta till. Fyllde på vatten. Dom hade duckit upp nästan allt. 40l.. Bra dom dricker vatten dom små liven..
Mia va hemma så jag åt lunchen hemma hos henne. Hon hade precis bakat en sockerkaka. Mums!

Red förresten Karelin igår. Skrittade han mest och försäkte få han att ta en stöd på tygeln. Vi tränade lite på att flytta för skänkeln. Att rida på volt är inte lätt då han har en pinne i arslet som går enda upp i nacken. Men sekundvis så kan han släppa efter. Även om det känns hopplöst för stunden så gör han stora framsteg killen!
Skulle behövt en hoslagare men det finns ju inga är i östjämtland.. :s Pratade med Roger Carlsson i stan, men han åkte inte så långt. Det skulle va om vi isåf åkte in på travet på fredagar.
Nån som har ett nummer till en duktig hovlagare med vettiga priser?
 
 

  
 
Skendräktig? Vad tror ni? Det tror jag..


Onsdag

Inget föl.
Den söta blå lilla grimman blir bara dammigare och dammigare, trots att man går och blåser på den och ruskar till den.. :( Kommer förmodligen förbli så. Men den är fin. Ska kanske ta hem den och hänga den på väggen.
Vad säger du om det Erik?
 

 


Hade ju några andra bilder jag tänkte visa er igår som jag tog i förrigår. Dom kommer nu :)
 
 

Denna står i min frys! :D
 
 

Min älskade Hjalmar!
 
 

Här är boven!
En fin bov!

 

Så där ser mjölken ut forfarande. Likadant som i Söndags


BLÄ

Alltså, snart går jag hem och typ dör.. Jävla piss
Måste det vara så just denna tid på månan. Känns som jag kan börja storböla närsom helst. Men på jobbet får man hålla sig i skinnet. Hade jag vart hemma hade jag garanterat gjort det.

Tog ett par bilder igår som jag tänkte visa, men har icke någon sladd till kameran med mig..


Tisdagsdepp

Ännu inget. Kommer det inget den här gången då blir det nog inget föl heller.. :( Men om dom är skendräktig, hur långt kan dom gå, jag menar.. Producerar dom mjölk. Några verkar kan dom väl inte få? Får dom sammandragningar? Känner mig väldigt opåläst gällande detta... :s
Dags att leta info på internet och plugga. Kommer det inget föl så ska vi börja att träna bort den stora feta magen isåfall..
La mig 22.30 igår, klev upp kl 01.00. Inget föl. Pigg va jag dessutom. Kom hem efter 40min, la mig igen. Kunde inte somna om. Låg mest och fundera på alla hästar. Dante skulle jag vilja ha hit i sommar så man kan pyssla på med honom. Men jag har ingenstans att ha honom.. :(
Namnlöse har det iaf bra. Funderar på när man ska fara ner och hälsa på honom..
Och upp igen 04.30, inget föl.

Tog ut Tösen imorse, tänkte hon kan ju få va ute medans jag mockar. Men precis när jag skulle hem så börja det regna rätt så mkt. Skulle det vara så att hon skulle börja föla, så vill jag ha henne inne, inte ute i regnet. Så mot hennes vilja tog jag in henne och hon står nu inne och skriker på dom som är ute. Usch vad jag känner mig elak! 

En dålig start på jobbet fick jag också.. 
Skulle vart hemma idag kanske? 


Måndag

På schemat jobbar jag kväll idag. Men faktiskt är det Tösen som styr det lite nu. The boss är medveten om detta, så ni vet ;)
Hennes juver växer sakta men säkert.
Imorse när jag kände på dom så sprutade det direkt från spenen. Mjölken är till en början genomskinlig, när mjölken blir vit är det nära! Tösens mjölk imorse var genomskinlig.
Hon svullnade upp där bak under tiden jag va in stallet, men hon drog ihop sig igen.. Kan det vara en för verk av nåt slag?
Det enda jag önskar just nu är att det är ett välskapt föl!


Söndag

Jag har Lördag idag eftersom jag jobbade igår. De känns förjävligt.. ;)
Mamma och pappa kommer idag och hälsar på. Vi ska fara och kika på Tösen.
Hon borde ta och föla snart.. hon ha blivit hyffsat rund och juvren är som sagt vääldigt hängiga.
Jag ska försöka ta några kort på stor magen idag :)

Mamma och Pappa kommer inte förrns kanske 12. Så jag ska ta och fixa lite. bla skithuspapper.. Jag köpte en skitrulle som såg ut son tusenlappar.. Den har vi använt som en nödrulle. Men Nöd rullen börjar ta slut, haha!
De va precis det ni ville veta va!! ;)
Jag ska ta cykeln ner till verkstan så ska jag ta fram v70 så jag kan ta den till stallet sen. Erik tog nämligen Berlingon in till stan och ska skruva en massa på nya lastbilen.. Han har vart in typ alla dar utom igår och kanske i måndags? Eller jo det va han nog..
Nåväl.

En dagens kanske?
Det har bara blivit låtar hittils. Ska försöka hitta några klipp på djur!




Robyn - Dancing on my own


Lördag

Sitter på jobbet just nu och lyssnar på lite musik. Vrider upp volumen lite. Men är ju helt själv! (okej då, det är 2 till men dom sitter i andra korridorer)
Imorse kom jag på (eller jag har funderat länge, flera år) att jag ska dra ihop några och så ska vi fara på Globen i November! Bo på hotell i närheten av Globen. Åka Sky view (som Eriks Kusin har byggt) Kanske ta en Gröna Lund? 
Jag har aldrig varit på Globen Horse Show. Det är något jag velat göra sedan jag va lill-liten.
Ne, de måste diskuteras med vänner.

Ska fara till stallet när jag slutat jobba och kolla till Tösen. Juvren blir mer hängiga för varje dag, men dom har inte fyllts något ännu. Man kan jämnföra med, om man fyller plastpåse med bara liiite vatten och håller igen öppningen och vänder påsen upp och ner?
Hehe, förstod ni det där? Inte sås noga kanske. Men jag hoppas på att dom fylls snart också så hon inte bara på får hängpattar. HAHA!

Här får ni en låt som passar bra på Lördagar!
Spelas förmodligen på många ställen ikväll =)



David Guetta feat Kid Cudi - Memories

    
  

Denna är inte dum heller!

 


Rihanna - Wait Your Turn


Ha en trevlig Lördag om jag inte skriver mer idag!


Nyår

Haha fy fan säger jag bara!!
Tittade vilka bilder som fanns på kameran. Man kan se att senaste bilden var tagen 7/1 så den har alltså vart borta i 4 månader! Den har legat i snö i -35. och fungerar nu helt utan problem..
Kan ni förstå!? Min älskade kamera, haha!!

Ne Jag måste ju ta och visa er några bilder från nyår!























Update

Just de! Måste uppdatera angående kameran!!
Skickade sms till Erik och fråga om han hade vart på OnOff med den.
Jag laddade batteriet igår och prova om den ville starta nämligen och det gjorde den inte..
Erik ringde litte senare och han hade vart dit. Han förklarade att den var fuktskadad. Att den legat begravd i snön och va alldeles blöt och att den inte startade. Personalen tog i kameran och provade att starta den och sa, jasså?
Den verkar ju fungera !?

Hoppas att den är helt okej! Vi har isåfall 2 fullt fungerande bra kemeror! Jag tycker iaf dom är jätte bra! Bara man lär sig hur man ska använda den så blir det ju kanon bilder! YEEEY!


Nu är det bara 10 min kvar tills vi slutar!

♥ 


Filmer

Jag tycker det är kul med lite olika youtubeklipp i bloggar.
Jag kanske ska börja med dagens klipp? Men frågan är, ska man ha något tema eller ska man ta det man känner för..
Vad tycker ni?
Man kanske ska ha ett roligt djurklipp, likt Americas funniest homvideos, fast linas funniest videos ;)?
Hjälp mig!

Kan iaf börja med en bra låt ;)




Snälla kommentera lite tips!


Fredag!

Gud så skönt med Fredag! Den här veckan har vart lång trots att jag va hemma Måndag och Tisdag (borde egentligen stannat hemma i Onsdags också)
Jag jobbar till 18.00 idag. Lite segt, men de va jäkligt skönt att få ta de lungt på morgon. Inte för att jag brukar stressa annars heller men sov morgon hade jag iaf!
Jobbar imorgon med. Men Lördagar är väldigt lugna. Eriks skulle hitta på något också så det blir bra. Bara inte Tösen tänker föla då. Hon är dålig på att planera isåf.

Erik klev upp typ samtidigt som mig. Han ska in till stan och hjälpa till att ta bort maskeringen på lastbilen. Ramen är lackerad (knallröd)
Han tog med sig kameran och försäkringspapperna på den till OnOff. Hoppas dom kan ordna den :)


Den är tillbaka!

..dock inte i samma skick. Men jag är glad endå! Nu vet vi att ingen har tagit den eller så.

strax innan 6 så tog jag cykeln och skulle fara ner till verkstan och pumpa däcken, för att sedan möta upp Katarina på jobbet. Sagt och gjort. Vi cyklade (varför stavas cykel/cykla inte med ck?) runt anlägget. 
När vi kom tillbaka så ställde jag cykeln i cykelstället och vänder mig och vad får jag se hängades i buskarna.. 
Jag blir alldeles brydd, för jag  tog inte med mig kameran när jag cyklade iväg. Men i nästa sekund ser jag ju att det är gamla kameran!! Överlycklig trots att kameran är fuktskadad. Men jag håller på att ladda batteriet till den nu, så får vi se vad den säger när den får ett laddat batteri i sig ;)
Förmodligen har man tappat kameran nångång när man har ställt upp sparken (vi har den på samma ställe som cyklarna) Sedan har den blivit överskottad.

Men varför såg jag den inte när jag tog cykeln.. Och Katarina sa Kalle har vart där och lekt och honom har man ju ett öga på hela tin.
Skit samma, den är tillbaka!
Jag köpte en 2 års försäkring till den. Rätt så dyr, men det tackar jag för idag! Köpte kameran på mellandags rean -08






Torsdag

Jag har Fredag idag.. Vilket käns grymt jobbigt då jag jobbar kväll imorrn och jobbar på Lördag.. Det är bara att bita ihop!

Jag överlevde dagen igår! Jag slapp prata så mkt på eftermiddan ;)
På kvällen så va jag hos Barba och Mia en stund. Mia följde med till "mitt" stall och vi gjorde iordning. Sen följde jag med till stallet i Skogslund. Ida skulle longera hennes häst. Jag tog en del bilder som jag tänkte lägga in.

Spännande

Ja det blir en spännande dag idag. Har iaf klarat mig fram till lunch.
Hostar och hostar och hostar... Hugaligen!

100420

Tisdag och jag är hemma idag med.. Funderade igår på om jag skulle jobba eller inte..
Men efter ha hostat halva natten så stannade jag hemma. Skickade sms till chefen rätt tidigt. vaknade sen vid halv 10.. Det är ovanligt för att vara jag.. Men jag behövde det bevisligen.

Hosar och snorar i massor idag med. Vill ut och rida i det fina vädret. Men är man sjuk så får man faktiskt hålla sig tillbaka.. Tänkte jag ska fara till stallet och mocka och poa på i godan ro sen iaf..
 
Ska ta och deklarera nu..
Måste betala in nästan 1000 spänn :( Morr!
Men lika bra att fixa det så det är gjort!

Namnlöse



Ni får två bilder från Bergsåker ifjol.


Testar

Måste testa om jag får till det där med video i bloggen!



Detta är iaf när vi släppte ut Namnlöse i sin hage när han kom hem från Sala förra sensommarn!


Hoga chacka

Klockan är 13.30 ungefär.. Har i princip suttit vid datorn hela dagen..
Men nu har jag lyckats fått till en design som jag är nöjd med.. Ett tag iaf ;) Inte det lättaste, det tog sin tid..
Erik var hem på lunchen med en sallad :D Snäällt! 
Han ska inte jobba ikväll. Eller ja. Skruva lite ska han väl göra.
Dom har ju 2 vagnar. Den "rätta" är trasig på nån axel grejs.. Vet inte exakt. Den går iaf inte att köra med.. Och den gamla funkar. Men drar så in i helvete med luft..
Det fick vi smaka på när jag åkte med Erik till Sundsvall i Lördags.. Erik sa innan Bispgården, fan va tungt de gick..? Sedan i Rondellen i Bispgården såg han hur det rök i ena axeln på vagnen. Då höll den på att ta eld.
Den hade tappat all luft och då slår tydligen bromsarna till.. Fy satan va de luktar illa!! 
Ja så den vagnen är inge bra att köra med då heller..

Erik ska in till stan och köpa färg tills dom ska måla om kran. Funderar på att följa med. 
Måste ha b-vitamin åt hästarna.. Nu har ju även Karelin börjat fälla så det behövs!  

Tösen är på vintern nästan mörkbrun, och på sommarn skulle man kunna säga att hon e ljusbrun!
Håller ni med?




Vinterskruden! Hon har dock tappat rätt mkt på dessa bilder, så hon är liiite mörkare endå.
men man ser endå stor skillnad jämnfört med..




..sommarskruden!! Detta är i April/Maj -09 Här har hon lite päls kvar på rumpan. 

Hon va helt oborstad när hon kom. Men visst är hon fin på sommarn! Gud så jag längtar tills hon tappat all päls! Se så smal och fin hon var där också! Precis lagomt tjock! Till sommarn/hösten ska vi börja jobba med konditionen! Kanske börja jobba för att komma ut på banorna nästa år! Spännande! 

Nu har klockan hunnit bli 14.05 =)



Måndag

Är hemma idag.
Är förkyld. Det är den där jäkla massage-stolens fel. Ska aldrig åka den nå mer. Missade ju när Rembläsa vann igår.. synd.. men men..

Det är fint väder ute. 13 plusgrader i solen. Det blåser dock lite. Blir så rastlös när jag e hemma. Vill gå ut och kratta löv eller nåt, synd man inte har nån gräsmatta och kratta.. Eller ja. De e klart vi har gräs här utanför lägenheten. Men så mycket som vi betalar i hyra så får fan kommun fixa det...

Började känna av förkylningen redan i Fredags, men blev som sämst igår kväll. Fick nog mig en släng feber.. (jag svettas ju nu också iof) och ont i halsen.
Halsen är inte ömmande idag. Men jäkligt slemmig.. suck.. Och jag tror jag har världsrekord i att producera snor.. imorse innan jag satte mig vid frukostbordet så hade snytt mig säkert 6-7 ggr..
Kanske är too much info..

I helgen har jag och Erik mestadels vart hos barba och Mia.. dom har tagit ner 4 STORA björkar på deras lilla gård.
Så vi har stått och kluve ved mest hela dan. Men det är så skönt att vara ute!!  Man har ju fel jobb ;) haha
Lördags morse åkta jag med Erik till sundvall en sväng fram och tillbaka. Jag hade tänkt tjata på Erik att vi kunden svänga förbi Bergsåker och kolla på ponnytrav. Men vi va i Sundsvall vid 8 och tävlingarna brukar börja vid 11 kanske.. Så de vart inge utav med de.. Nåvääl..

Inga bilder blir detr heller. Hade tänkt att lägga ut nån bild. Men kameran va död, så den ligger på återhämtning..

Får se om jag har någon lust att slänga in sen.. Man kanske ska försöka fixa till bloggens utseende.. Jag vill ha något nytt fräscht och vårigt..
Jag e jääkligt kass på sånt. Men idag har jag ju all tid i världen ;)

Sjuk.

Syrrans häst vann idag!!! Fan vad jag ångrar att jag inte åkte in...

GRATTIS!


Är sjuk förövrigt...

Inge vettigt..

Har inget vettigt att skriva idag..
Eller ja lille bror fyller 19.. Men i mina ögon är han fortfarande typ max 16.. Erik sa igår "fan de va ju inge länge sen han putta runt på en moppe"
Jag kan inget annat än att hålla med..

När jag tog in hästarna igår så såg dom mer ut som ler högar med ben än hästar. Tog piggborsten och borsta av all lera. Det ramlade givetvis av en hel HÖG med hår trots att jag inte var så noga.
Måste vara skönt för hästarna att bli fri all den pälsen nu när det börjar bli varmare!

Nåväl. Det var nog allt för idag :)

Onsdag

Inget föl ännu... Suck! Blir nog inget.. :(

Det är mkt på jobbet nu så man är så trött när man kommer hem..
Men det är iaf skönt att det är ljust på kvällarna. Man blir i stallet så länge. Man har liksom ingen koll på vad klockan är..
Längtar till sommaren, när man kan va ut och rida i solnedgången efter en varm, solig dag. Så underbart!
Veckorna går ruskigt snabbt nu så vi är väl där snart.

Funderar på vad man ska hitta på i helgen. vi kommer nog att vara hemma iaf. Får se vad som händer..

Här får ni lite random-bilder :)


Jag imorse








Flera!

Namnlöse

Namnlöse
Foto: Erika Andersson

Är han inte SNYGG så säg ;)


Chip 538

Blir så otroligt ledsen över att säga att den vackra russhingsten Chip är avliden.
Pga ett kraftigt kolikanfall har han fått lämna jordelivet och vandra vidare till de evigt gröna ängarna..

Vad jag vet har han bara kanske 3-4 avkommor. Så synd på en så fin hingst. Men det finns verkligen inga ston här. Namnlöse har betäckt 2, en blev inte dräktig. Den andra (Tösen) fick jag köpa "till honom" och väntar ivrigt på att fölis ska titta ut...
Men om jag inte missminner mig helt så hade dom fixat lite mer mark så dom kunde ta emot fler ston och ha dom på bete under betäckningen.. Men så händer detta!
Min hingst Namnlöse och Chip har ungefär samma rekord och har tävlat mot varandra i många lopp. I somras var han oftast före Namnlöse i mål.


Har ingen bättre bild på honom, lånade denna från russavelsföringens hemsida (som ni hittar HÄR)
chip_jennystaaf
Foto: Jenny Staaf


Bildbomb

Namnlöse startade på bygdetrav på Tomelilla i Lördags.
Han blev 2a på tiden 2.05,1.
Har fått lite bilder på honom av Pia! Louise ringde även när dom va påväg hem och berättade allt gått bra och att det var många som sagt att han va så fin!

Jag blir så glad! Jag va skeptisk till att skicka iväg han så långt. Men det känns så bra nu :D
















Namnlöse har alltså lila kusk :)



Namnlöse!

Chattade med Louise Arvidsson som har Namnalöse i Skåne.
Han hade det bra. Tappat nästan all päls och igår hade han fått nya dojor! Och han hade vart jätte snäll, nästan sovit! Så det är jätte skönt att höra!
I söndags hade dom vart in och kört lite på Tomelillas bana.

Namnlöse

Namnlöse

På Lördag ska dom vara med på bygdetrav på samma bana. :D Hoppas någon tar bilder på honom då också :)


Volvo 700

Erik va in till stan igår. Lastbilen står i stan och den skulle flyttas från verkstan till lackeringen.
En Volvo 700 så klart... Vad annars när det gäller bröderna Pettersson ?!



Stötterna ska på efter lackeringen.. Den blir helsvart. några smådetaljer ska lackeras sedan ska det klarlack på den..
Lite tuff är den nog ;)

(ska nog åka lite lastbil med Erik på Fredag em..)

Påsken

Inget föl ännu. Jag väntar och väntar.. Eller vi ska jag väl säga.. Många frågar om det inte är dax snart.. Man kan ju tycka det iaf...

Påskhelgen va riktigt skön! Vi va i Häggsjön från Fredag till Måndag.
Det var riktigt skönt att komma bort även om det va jobbigt att inte kunna titta till Tösen 2 ggr per dag..
Som ni ser på bilderna nedan så hade vi STRÅLANDE väder! Kan inte bli mer perfekt!


Jag i en väldigt stor skoterjacka. Men den är skön! Och svärpappa blev med på bild också..
(jag brände mig så jag har en kant efter glasögonen, tummen ner!)



John ska grilla. Svärmamma sitter och solar, och det är
Katarinas arsle som peter där i mitten ;)



Jag hade med mig min mdrass. Vi åkte efter skoter och jäklar vad kul det var!
(John som åker efter Erik)


Erik tog denna bild när han John (John på som sitter på skotern)
var ute och åkte en kväll. Obs kväll! Det är ju så ljust p kvällarna numer!


Idolbild på Karl!



Kalle började på 2 grejer i helgen. Ena va denna. Arga blicken. Men
denna va endå lindrig.. Jäklar så sur man kunde bli!
Det andra va att säga OJ till typ allt ;) Det va sötare än den här blicken.. =)


Tog den här bilden en morgon när jag klev upp med honom. Han tog på sig
Farmors tofflor och jäklar så söt man kan va.

RSS 2.0