Löshoppning

Då så! Äntligen fick jag upp alla filmerna från löshoppningen igår!
De två första är Idas Aviano och den sista är Jennys "Datte"




Tor´s Molle








Min go gubbe!


Te amo!

Här kommer videon till Te Amo.
Låten har ju börjat spelas lite smått på radion.
Videon är ju väldigt fin eller vad man ska säga, mkt fina bilder. typ.. Sen vad dom håller på med vet jag inte ;)


Bo hälsar godnatt!

dsc_0129 (MMS)

Bo hälsar godnatt!


Hooligan

Min lilla Molle är ju som ni kanske förstått lite av ett monster.
Men han har ju faktiskt på sista tiden lugnat ner sig lite. Han bits inte lika mkt och han blir inte liiika galen när han inte får göra som han vill..
Så igår hade jag tänkt släppa Karelin med Tösen och Molle.. Dom har ju gått ilag tidigare så jag tänkte inte att det skulle bli nått problem. Dock så sprang dom som några dårar, även Tindra i hagen bredvid, hon sprang så fort och halkade (förmodar jag, hann inte se) för rätt som de va så va hon i mitten på de andras hage med en tråd runt benen.. Nåväl, tindra har inte försäkt ta Molle från Tösen, men han är ju endå rätt stor nu. Så dom går ju bra ilag, det jag sett iaf. Men det är ju det sociala jag är rädd för. Tindra har ju en tendens att jaga bort dom andra så dom inte får komma och hälsa på.. Nåväl.. Den del av hagen som va hel fick vara kvar så man kan sätta upp hagen igen om det inte funkar. För jag tänker då inte ha ett föl som inte går att hälsa på ihagen..

Åter till Molle. Han växer ju så det knakar! Så pass att jag börjat fundera på en ny grimma.
Men Tösen grimmor som har stl Ponny är ju för stor och minishetland/föl börjar ju som sagt bli för liten..
Men jag hittade en väldigt passande grimma! Den fanns i Stl Shetland. Den borde ju passa! ;)












Appropå kallt..

..ja alltså, jag gillar ju ju vintern ganska mkt. När det är RIKTIG vinter och fint väder osv.
Inte häst och vår, det är visseligen fint och luktar ofta gått, men när det är lera upp till knäna. Det blåser, regnar sol, kvavt varmt, åska omvartannat det gillar jag verkligen inte.
Som igår em när jag kom till stallet. Så kom anders (och sa att han hade blivit stoppad av en polis på motorcykel, som icke va i tjänst, i 14 med släpvagn med skräp på ;),
han frågade om jag hade lsutat rida, men jag sa att jag hade tänkt det, men ångrade mig eftesom det regna förut.
Anders tyckte " det regna igår så idag ska jag inte göra nånting". Sen for han. 2 min senare ÖSTE det regn igen.. Hehe Jag ångrar inte mitt beslut..

Ja, men tillbaka till kallt. Vi har svinkallt inne. Jag tycker att 19,5 grader celsius inomhus är lite föör kallt.

Nå vart ville jag komma med detta?
Det vet jag nog inte riktigt själv..  :s ;)


Måndag

Jag sitter på jobbet men börjar 9.45... Igen.. Samma sak förra Måndagen.. Men, men.. Hade endå litte papper att fixa. Passansökan till Molle och dispens för stamboksföring på Tösen.

Bara det blir kallt så ska Molle kastreras och vaccineras. Hoppas han blir mindra bordus då! ;)
Men igår va han ganska go faktiskt. Mamma och pappa kom och hälsade på. Dom hade med sig Lovisa, min systerdotter. Vi for och hälsade på dom och tog lite kort! :)


Musik


Wången

Jag var så jäkla nervös igår. Hövva.. varför egentligen?.. Men det blev bättre när jag och Jenny sprang ute och dom skötte sig fint.

Tösen och Molle fick samma poäng. 
Typ: 8
Huvud, hals,  bål: 7
Extremiteter och rörelsernas korrekthet: 7
Skritt: 7
Trav: 7

=36

Tösen hade jag hoppats på lite mer poäng, men jag är nöjd med dom båda. Dom skötte sig fint!  





Det va nån häst där nere.. ;)





Jag blev lite besviken när domarn sa att Tösen va FET.. När man kan känna revbenen vääldigt väl. Lite föör väl faktiskt så jag försöker fö upp henne lite.. :/ Skulle bett han och känna på henne...

Men men, dom va snälla och Molle hoppade in i finkan när vi skulle hem! ;) 


Leeet´s rack!


fjellfotografen.se


Fredag

Skönt med Fredag!
Va hemma från jobbet igår. 
På eftermiddagen så tog jag mig en lugn tur på Karelin på åkern. försökte få honom att slappna av och böja sig (Red en 8a runt rundbalarna). Gick ju sådär.
Senare så fick Jenny åka in till veterinär med deras hund så jag fick rida hennes häst, snarare ponny ;)
Vi hoppade lite, och jäklar vad kul det va! :)

Imorgon bär det av till Wången med ponny och föl.
Molle har jag absolut inga förväntningar på. Är ju dock kul om han sköter sig och kan visa sig från sin bästa sida (Chansen är väl inte så stor).
Men Tösen hoppas jag verkligen på att hon sköter sig.
Jag och Ida sprang lite med dom igår och då på slutet spände hon upp sig lite så då blev hon finare!
Molle skötte sig igår också, alltså han bet inte och bråkade inte, däremot så vill han inte trava.. Han skulle bara galoppera.. Men vi får ju se hur dom gör imorrn.. Om fölen släpps eller om vi ska springa med dom.. ´
Nåväl.. synd det inte blev några bilder igår från när vi red.



Diké (Tösen)


Varför

Vad är det med mig?
Jag känner inte igen mig själv..
Jag känner mig allmänt nere och hela dagarna är en plåga.
Jag har så mkt känslor som jag inte vet vart jag ska göra av dom.
Varför är det så lätt att dölja känslor när man har folk kring sig, men så fort man blir ensam så sprutar tårarna. Varför? Borde det inte vara tvärtom..
Varför har jag så förbaskat svårt att visa mina känslor, istället så låser jag in mig själv i någon slags bubbla och vägrar komma ut.
Eller hur mamma..?!
Erik vart är du nu när jag behöver dig!? Du är alldeles för långt borta från mig nu..


Välkommen höstdeprission.


Mkt nu

Känns inte som det är så mkt som går min väg nu..
Men det är bara att bita ihop.

Igår blev det ingen ridtur. När jag for till stallet så regna det, men inte så där jätte mkt. Men innan jag kom till stallet så öste det ner, blev bara mer och mer. Blåste rejält gjorde det också. Tog in Karelin för jag tänkte ta en tur iaf. Men han kom in och FRÖS, fy vad han stog och skaka, alla muskler va spända.. Huvva! Slängde på en filt så fick han gå in i boxen ist.. Tror han gillade det! :)
Allihopa fick gå in inatt. Verkade uppskattad.
Tindra hedde ur sig något som liknade Tännforsen! Så hon va nöjd. haha fy fan!


Västabäcks Karelin

Idag tänkte jag rida Karelin lite på åkern. Ska höra om Mia kan följa och ta några kort. Har ju typ inga kort på han när jag rider.
Tänkte försöka få han mjuk och avslappnad. Jobba med sidförande, som han faktiskt kan lite, och försöka få ner huvet och arbeta med ryggen. För det är verkligen nåt han behöver!

Min lilla mysgubbe!



Tror jag ska släppa Karelin med Tösen och Molle sen. Eller ska jag vänta till efter visningen som är på Lördag?
Hm..


Namnlöse 584

Fick ett samtal igår. Pia hade vart hos veterinären med Namnlöse i flera timmar. Dom hade bedövat ner hela benet i stort sett. Men visade endå en hälta. Dom tog röntgenplåtar, både på vänster och höger..
Det visade sig på plåtarna att Namnlöse har utvecklat SPATT..
Som tur är i nedre leden på ett ben, vänster.
Vilket tyder på att det inte är ärvtligt..
Veterinären lät endå positiv. Men man kan ju inte säga säkert. Antingen blir han bra eller så inte. Men än så länge så hade det läkt ihop fint.

För er som vill veta lite kort om vad spatt är så läs nedan

SPATT

 

Spatt är en progressiv ledinflammation orsakad av upprepade kompressioner (sammantryckningar) och rotationsrörelser. De nedre lederna som oftast drabbas, är sk glidleder och inte direkt involverade i böjrörelsen av bakbenet - till skillnad från den översta leden, som har störst betydelse för hasens totala rörelse. Det är tur eftersom sjukdomen alltid resulterar i en sammanväxning (fusion) av lederna (och därför ingen smärta förenad med rörelse).

Fusionen medför alltså att två benbitar växer samman och leden upphör att existera och kan inte medverka till hasens rörelse över huvud taget. Den hälta som uppstår vid spatt och som förvärrats ju längre spattförloppet fått fortskrida, minskar när de berörda lederna väl har vuxit ihop för att slutligen i stort sett upphöra helt.

Det är vanligast att båda hasarna drabbas, men ensidig spatt förekommer.

Det råder många skilda meningar hos veterinärer och annat kunnigt hästfolk, om varför vissa hästar drabbas. En vanlig mening är att spatt är en följd av överansträngning av bensystemet, ofta i kombination med exteriörfel och dålig uppfödning. Unghästar med dålig mineraltillförsel kan drabbas av spatt. Anlag för spatt kan nedärvas i form av exteriörfel.

En intressant teori är att spatt är hästens eget sätt att försvara sig mot något som gör mycket ont. Genom att leden växer samman förhindras rörelsen i hasen och smärtan (t.ex. muskelsmärtan) försvinner.

Spatt är en kronisk torr inflammation i hasleden med nedsmältningsprocesser i ledytorna och benpålagringar i ledkanterna, i de flesta fall på hasens inre främre del (sk. spattknöl). Hasen består av fyra leder och det är oftast de två nedersta lederna som drabbas.


Måndag

Ja, näe men det är helt OKEJ att kliva upp jätte tidigt dyngtrött och cykla i regnet med katta och kalle till dagis i REGN, för att sedan komma blöt till jobbet 7.40 och inse att man börjar 10.15!
Helt Okej, jag deppar inte..


Me barn..

.. Tindra alltså! Va på UL med henne idag! Hon ska få föl kring midsommar helgen!





= sant!

Hm.. De blir nog en brun hingst med stjärn..


Godmorgon!

Godmorgon Fredag!
Idag har har jag en ledig dag, men det behöver inte betyda att man har sovmorgon till kl 12 och sen ligga i soffan..
Näe jag ska iväg med Tindra till Överbyn.. Men det är lite som att fara hem. typ 2-3 km från mamma och pappa. Sen har man ju sprungit på den där gården sen man va liten :) Synd bara att Kicki inte kunde va hemma då..

Näe, rinner klockan iväg..

Ha en trevlig helg!


Molle

Sitter och kolla på gamla bilder på Molle.. Elle gamla och gamla.. Han är ju inte så gammal, men han har växt så in i norden!

 







Hej, jag har inte alls grov hals... ;)









Är han nå fin då!? Gud så jag saknar honom...

dsc_0057 (MMS)

Är han nå fin då!? Gud så jag saknar honom! Min prins <3


Höst..

dsc_0117 (MMS)

Höst..


Gaga


Hittade mig en ny låt med Gaga.
En sköning!


Hittade en till!


Eller jag hittade en massa till ju!
Hur som, den snabba översikten på de nya låtarna så tror jag inte att den nya skivan slår The Fame Monster, men så tokiga va dom ju inte :)



Men som sagt, tror inte den slår den seanste skivan..


Hehe!




Den riktigta! ;)


Tisdag

Härligt med sovmorgon! Sov länge idag, skönt!

Jag har så mkt i huvet nu så jag vet inte vad jag ska ta mig till..
Det är många beslut som tas, och det är beslut som kommer påverka min framtid.
Usch.. Jobbigt nu.

Igår var jag ute och gick själv med Molle och Tösen. Det ska jag aldrig göra om. Fy fan..
Tösen bokstavligen VÄGRADE gå, gjorde väl ont i hennes tassar skulle jag tro. Och Molle va rent ut sagt galen..
Inte lätt att fostra ett föl att gå bredvid en när han ständigt går med öppen mun och visar tänderna mot en samtidigt som man fick dra hans mamma, näe fy bubblan..
Såg sen när vi kom tillbaka i stallet att Tösen har som ett "sår" på ögat. Alltså på hinnan på ögat. En oval fläck som är som borta på hinnan. Tyckte mig se att hon var liiiite vit där också..
Om det är gammalt eller hon fått det nu, kanske i samband med infammationen hon hade?
Hon ser inte ut att ha ont.. Det rinner lite i ögat fortfarande.
Det ska en veterinär kolla på.
Sen började ju tankarna.. Varför är hon bakrädd? Har det hänt något eller har det med ögat att göra, är det så att hon ser dåligt och därför är rädd?

Mycket nu...


Ser era ögonlock också ut såhär innan ni v...

dsc_0116 (MMS)

Ser era ögonlock också ut såhär innan ni vaknar på morgonen? ;-)


Helgen

Helgen som var..
Jag tog chansningen och åkte till Häggsjön (ca 2 mil upp på fjället från Duved). Internet funkade på datorn så det va kanon! Vi hade det jätte mysigt. Lagomt varmt, förutom på natten då.. Shiett va varmt de blev.. Men vi hade det bra iaf! Jag och Katarina åkte ner till Åre en sväng.. Jag handlad mig ett silver schampoo. Hoppas det blir en liten skillnad nu ;) När vi kom tillbaka till stugan så såg vi att Peak hade utförsäljning på vår/sommar kollektionen, halva priset.. Tror du att vi blev nå sur eller!?

Nåväl.. Har inte gjort nåt annat! Klappade på mina hästar när jag kom hem igår! Min älskade djur! Skulle inte klara mig utan dom!





Haha!

hehe


Myser med min grabb! :-)

dsc_0115 (MMS)

Myser med min grabb! :-)


Mamma

4år:Mamma kan allt.. 8år:Mamma kan mycket.. 12år: Min mamma kan faktiskt inte allt.. 14år:Morsan fattar ingenting..16år:Morsan är hopplös.. 18å: Hon där? Hon har gått ut på datum.. 25år:Mamma vet kanske lite om detta..35år:Innan vi bestämmer oss, fråga vi mamma..45år:Undrar vad mamma skulle tänka om detta.. 75 år:Skull...e önska att jag k...unde prata med mamma om detta.. Kopiera denna om du har värdens bästa mamma ♥


Nöff Nöff

Jag hoppas det här kommer bli en bra Fredag. Den har börjat hyffsat bra än så länge!

Jag började dagen med att gå in på Google translate för att höra hur den säger Diké, Av vilken anledning vet jag inte... Men det lät så här (Tryck på högtalaren innan namnet)

Sen kan man ju inte låta bli skriva andra fula ord som Nöff nöff

Hehe.. Lite roar Lina!


Usch

Idag är jag otroligt less. Det har vart en förbannat lång dag! Jag vill ha helg NU!
Får se om det blir fjällen för min del.
Jag och Bella hade vilja äta kräftor med Johanna och Linda, men Linda kunde inte och Johanna skulle höra av sig igår, men har fortfarande inte hört nåt.. (?)
Så vi får väl skjuta upp det.
Har ju den där jäkla jouren också..

Idag kommer Hovlagarn! Eller ska man säga hovslagarinnan! hehe
Karelin ska få nya dojor, sen ska hon få verka Tösen, Tindra och så ska vi kolla Molle också. Så han är fin tills vi ska till Wången! Ska bli kul att höra vad dom säger om honom. Men jag kommer va nervös som ett as..  Höuvva!
Men det ska nog gå bra.
Snälla Ida och Mia ska följa med. Ida ska få köra bilen och finkan :)
Vi kommer nog att få en trevlig dag. Erik är ju väldigt nöjd som slipper fara ;) höhö


Bildeer!


Nu kommer en massa bilder som jag tog igår på min hästar! Det är verkligen inte lätt att ta kort på dom! hehe
Ska ta hjälp nångång som kan hålla i lilla Mollis så man kan få en fin uppställd bild! :)




































Haha Nej, det är inte lätt att fota föl! Hahah! ;)



ICA

Alltså, jag kan titta på ICA reklamerna hur länge som helst! Så jävla bra! Haha!
speciellt den nyaste!




x10

Ju längre jag haft denna telefon desto mer har jag stört mig på den..
Framför allt så hör folk mig vääldigt dåligt. Och jag pratade med Erik nyss och var tvungen mer eller mindre skrika för att han skulle höra, inte särskilt kul när man sitter på jobbet.
Så jag tog och googlade. Och detta är ler som stört sig på.

Hur fan tänkte Sony när han placerade mikrofonen där?
Håller man telefonen i vänster hand täcker man ju hålet helt, håller man telefonen i höger hand så vill man gärna hålla ett finger där.. Goosh!


Bild lånad härifrån


Herregud

Det här kommer bli en låång vecka!
Klockan är bara 14 och det är en HEL timme till fika.. hugaligen!

Nå vad hade jag på hjärtat då?
...Näe jag hade nog inget speciellt..

Jag har inte bestämt mig om jag törs fara upp till Häggsjön i helgen. Katarinas 3G på mobilen fungerade ju, då borde ju det göra det på datorn också..  Men tänk om det inte gör det.. Det är ju typ 1½ timme dit, (bortanför Åre)
Erik ska ju åka upp i helgen iaf. Jag kommer få världens tråkigaste helg. Om inte vi ska ha kräft skiva ;) höhö..

Jag måste ta nya kort på Molle och visa er, han har ju växt jätte mkt! :D


Te amo!

Vi börjar dagen med Rihanna!
Denna låt är bra, man får lite lejonkungen känsla i början på låten ;)


Ny bil?

Ge mig denna snygga biiiil NUU!


Bildbomb

Här kommer en bildbomb på russen på Lojsta hed.
Jag hade tur att dom va där! Jag kunde tom klappa några :)




Hingsten Tyfon, (tror jag visat honom tidigare) Men visst syns de att han haft mycket att göra!


























En väldigt brunstig märr, och en väldigt trött Tyfon som inte alls ville för stunden! ;)







Måndag igen..

Hellos alles blogges läsers!

Pigga och peppade på en ny vecka?
De e inte jag! Helgen har vart alldeles för kort sam vanligt!
Jag har jour hela veckan lång, väldigt opassande. Men men, man får hoppas att man får kosing för "skiten" och gör en glad vid ett senare tillfälle!

Den här helgen va inte den bästa. Eriks grävare målades och han blev inte så nöjd, de blev för lite färg, tom jag såg att det va lite färg på en del ställen. 
Det va bäst att passa sig för att säga nåt olämpligt, så jag gick hem.
Men helgen avlsutades bra iaf! Jag va med Mia och vi kom att vi skulle åka lite offroad på berget hehe! Lite skoj, Sen fick vi för oss att löshoppa Roy (Royal Comet). Fasen de va skoj de! Det tyckte även han! Sen löshoppa vi 2 hästar till. Inga höjder då ingen av hästarna är vana eller gjort det tidigare. 

Molle den vilden börjar lugna sig att gå i grimskaft. Men jag vet inte hur jag ska få bort allt nafsande på honom. Han ska bitas hela tiden! ARG!
Han verkar ganska hård i psyket då han inte bryr sig särsklit om han får sig en smäll på nosen. Jag vill ju inte att han ska bli rädd om huvet heller. 
Någon som har tips på hur man får bort bitandet. 
Jag vet att han e bara 3 månader men, nångång måste man ju få stopp på det!

See ya...! 


 


På riktigt?

Nu är hösten påväg på riktigt! Uscha och det är bara 6 Augusti.
Imorse när jag gick till jobbet så fick en björk mig att rycka till! Jag kom och gick i godan ro och helt plötsigt faller ett GULT löv PRECIS framför näsan så att jag måste rycka till.
Den där jävla björken hade väl kunna hållt sig lite och släppt den bakom mig så jag hade sluppit och se det där jäkla lövet..

Nåväl..
Igår va jag ledig! Så då passade jag att ta en unna dig själv dag!
Jag for in till stan och had elite att shoppa. Skrev upp en lapp med det viktigaste.. Sedan gick jag till domus och frågade där om dom hade någon dropin tid hos frisörerna. Det hade dom men inte förrän typ 4 5 på em. Det va lite sent tyckte jag. Sen gick jag till Maxime, nedanför dressman typ. Där hade en lärling tid så han tog och klippte och slinga mig... och jag blev sååå nöjd!
Det känns fräscht. Jag har inte 5 meter hår som bara hänger. och alla slitna toppar är borta!
Han gjorde håret jätte fint, men dum som jag va så tog jag inte kort..
För jag kommer aldrig att lyckas själv att få till det så där fint.

Blev en tröja inhandlat också, på presentkort! ;) Yeah! Sånt är bra!
Sen glömde jag handla lite tops och sånt jocks..

Bilder från Gotland!


Ser inget konstigt med bilden?


hehe jo, förstog e!


Sonja!

Jag kanske börjar bli gammal men..
Har Sonjas skiva i bilen, och jag har fattat tycke för en del låtar. Bla annat denna.



Sen är det en till också som jag inte kommer ihåg namnet på.. Hm..


Puh

Nu är det bara en kvart kvar av denna arbetsag. Det har var ten pers. Fy
Varför ska man ha dåliga dagar? Det är ju så jobbigt.

Ringde Pia igår och tänkta prata med henne hur vi ska göra med Namnlöse.
Men hon svarade inte.
Så idag ringde hon. Och hon sa att hon skulle ge mig en funderare.
Hon sa att hon ville inte lämna tillbaka honom, utan ha kvar honom till nästa år.
Jag fick en lättnads suck! Va ju preecis det jag tänkte fråga henne om. Om inte Namnlöse kunde få va kvar hos dom även till nästa år.

Pappa har ju skjutsat ner Dante till Sala och vi ska förmodligen städa ur stallet hemma i Solberg.
Så jag började få lite panik över vad jag skulle göra med Namnlöse.
Känns inte shysst (stavas?) att flytta runt på han bara för att jag inte kan släppa taget om honom.

Och sen.. ännu en anledning till att fara till skåne igen! wihoo! :)






Kan ju inte låta bli..

..att göra en extrem sko också ;)

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


Jag har gjort det ALLA andra har gjort :s

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


Uscha..

Nu har jag vart tråkig ett tag. Inget att skriva  :/

Kan ju säga att Tösen har blivit nästan helt bra i ögonen, bra lite svullnad kvar nu! Skönt! Har tom tagit av henne huvan på henne för Karelin behöver den mer. Men hon måste ha sina fransar då hon inte har någon lugg. Ska köpa mig en till huva som Tösen kan få ha hela tiden!

Senhar jag det ständiga matproblemet! Snälla hjälp mig! Ge mig lättlagade snabba förslag!
Just nu ser middan ut som följande, Lax, potatis, makaroner baconsås, pasta köttfärsås..
Helt tom på ideér, Igår lyxade vi till det med fläsk och pärer faktiskt!
Idag blir det nog bacon sås, men det är bara för att jag MÅSTE använda upp baconen som finns i kylen.


Det börjar närma sig utställning för Tösen och Molle. Börjar känn alite panik för Molle är lite av det vilda slaget! Han måste ledas varje dag! Vill INTE komma med ett vilt föl på utsällningen. Lite pinsamt.
Att ha honom fast i en stogjord tror jag inte han skulle acceptera faktiskt. Han är liksom för vild ;)
Igår när jag va där så började jag springa lite och jäklar så taggad han blev! han skulle leka jävlar anamma! Haha! Han skulle bitas och stegra på mig, de fick han minsann inte göra, trots att det bara va lek!




OMG


HAHAHAHAHAH!


RSS 2.0