Adele

Har lagt upp den här låten för ett tag sedan, men i förrgår kom det en video påden!
Sååå bra låt!


Fredag

Just det! Har nu gått 21 veckor. Alltså mer än hälften. Shiit ;) Blir ju nervös!
Satt igår och läste på sidan familjeliv.se, en sida som jag tycker det finns en jäkla massa skit på, men lite bra också ;)
Läste iaf en "tråd" med folk som har BF i februari -12, som mig alltså. Jag satt och gapade, folk har alltså köpt i princip ALLT redan. folk som va i typ v18-19 som köpt barnvagnar, spjälsäng, amningskuddar, kläder, nappar, babysitter, bilbarnstol, ja, you name it...
Jag har inte köpt en enda pryl då jag tycker det är lite tidigt ännu. (eller jo en filt, men den tänkte jag kunde ligga i soffan om det inte skulle bli nån bäbis) Bara jag som tycker det? Har dock börjat sparat till just att handla grejer till bäbis så man inte blir ruinerad där i slutet...


Hej och hå!

Gjorde ett försök till motion för lilla tösabiten igårkväll. Longerade henne i långgräset på åkern. Hon är så snäll att longera går ut på spåret och travar glatt på där. Snurrade på en stund i båda varven, Försökte se om hon flåsade lite. Men inte vad jag kunde se. När jag var klar var hon inte varm ett dugg, snarare kallare av vinddraget, nerå ;) Hon kanske inte har så dålig kondis som hon ser ut att ha, haha!


(gammal bild på "slimmad" tösen)


Imorgon har jag gått 21 veckor. Känner lite småsprattlande då och då.
Erik har fått känna en första karate spark! ♥
Har fått svar på de andra kromosomtestet och allt såg bra ut! Fick också reda på vilket kön vår bäbis har! Några kanske vet. Vill ni andra veta också? ;)

I början satt man å läste allt i princip, men jag har nu övergått till att spana in mer möbler, barnvagnar å grejer ;)


Nyfiken ponny!

mms_img29026 (MMS)

Nyfiken ponny!


Molle i Sala

Molle har förflyttat sig till Sala nu!
Fick nyss ett par bilder på Molle och Dante :D





Go pojkar!


=)

Fick den här kommentaren då jag lagt ut bild på Molle.
Nu blir jag nyfiken vilken bror carro menar?
Hon hade ingen mail eller liknande så jag frågar här! :)

carro
om Måndag
oj! va han e lik sin bror :)


Har gått 20 veckor idag, går in i v21!

Graviditetsvecka 20

Förstföderskor börjar ofta känna barnets rörelser någon gång mellan vecka 20-24.

Du har nu gått halva tiden av dina 40 veckor.
Om du tidigare har fött barn känner du nog fosterrörelser - det kan du ha gjort i en eller två veckor.

Gravid kvinna vecka 20
Livmodern når i höjd till naveln. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Om du väntar tvillingar når livmodern oftast redan nu nästan till mitt emellan navel och nedersta revbenet. Som blivande tvillingmamma bör du försöka ta det extra lugnt nu sista halvan av graviditeten. Vad som är bäst för just dig kan du diskutera med din barnmorska på din mödravårdsmottagning.

Många gravida kvinnor använder alternativa läkemedel mot olika åkommor, eller för att kunna slappna av, till exempel örtmedicin. Vanligtvis är det ofarligt, men diskutera med din barnmorska innan du börjar ta det.






I vecka 20 är kroppslängden omkring 19 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 350 g. Fram till vecka 20 är alla barn ungefär lika stora, sedan ökar skillnaderna.

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Det växer ut lanugohår på huvudet. Lanugohår är små, tunna, bleka hår utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. Stråna är ofta bara någon millimeter långa. Öronen flyttar fram till sidorna av ansiktet.

Spela gärna musik för barnet - gärna samma melodier. Både barn i magen och små barn älskar upprepningar, något som de känner igen. Nyfödda barn känner igen musik de hört under graviditeten. Till exempel kan barnet börja suga intensivare när just den melodin spelas.


Nu kan du kanske se barnets rörelser under huden på magen. Är det en pojke eller flicka? I folkmun säger man att om den blivande mamman är sugen på något sött så väntar ni en pojke är hon däremot sugen på något surt så är det en flicka.


110922

Det kommer en tid i livet när Du måste släppa allt - meningslösa draman och de människor som skapar dem. Omge dig istället med människor som får dig att skratta - så mycket att du glömmer det dåliga och fokusera bara på vad livet har att erbjuda - alla godsaker. För när allt kommer omkring är livet för kort för att vara annat än lycklig. Ta bort alla "energi-tjuvar"


Måndag

Jag lever! Tänkte väl mest tala om det.
Har inge vettigt att komma med här på bloggen just nu känner jag.
Det börjar sprattla på lite smått i magen nu :)

Molle älskar å bli kliad på svansroten, lillskrutt.
Var även ute och gick med honom i helgen när han hade sele och träns på sig. Tränset kommer han att vänja sig vid. Selen brydde han sig inte om för 5 öre. Ganska lydig va han också. Lite svårt att få honom att koncentrera sig på mig och inte allt annat dock.




Torsdag

Jag vill ha helg nu!

Hästarna fick vara inne inatt. Molle fick täcka på sig idag! hehe Första gången han har på sig ett i hagen. Det är ju förstort egentligen (han skulle kunna ha shettistäcke på sig) så tror jag måste åka dit på lunchen och se om det ligger kvar eller om det är sönder trasat.
Anledningen till att han fick täcke va att han hostade till några gånger och hade 37,9 i temp. Vet inte om det är feber för honom egentligen. Föl brukar ju ligga lite högre, men han är inget föl längre. Han har nog nån liten förkylning på G. Å andra siden är det lite dammigt i stallet efter att det stått tomt hela sommaren.
Ska nog "dammtorka" igenom stallet i helgen! Hästar är ju trots allt rätt så dammkänsliga!


Åh herregud

Vilken vecka vi haft, jag och Erik!
Efter ett fostervattenprov och en låååååång veckas väntan fick jag idag svar att vår lilla bäbis är frisk och mår bra!



För er som undrar så beräknas den komma andra veckan i Februari.


Gunilla Persson

Bara jag som är typ livrädd för denna människa?
Tur hon bor på andra sidan jorden!


LÄNK till bilden


Måndag

Sitter på helspänn på jobbet och väntar på att mobilen ska ringa.. Känns lite som att vänta på domen.
nåväl..

Åkte till stallet imorse och tänkte ta av Karelin täcket. Men han va full av knott så jag lät honom har kvar täcket.
Stog också å gosade med Molle! Höll i hans huva och pussa på honom! ;)
Sen stog han framför mig och jag stog och drog honom i öronen, såg mest ut som han tyckte det va skönt.
Igår kväll tog jag in dom en snabbis och borsta av dom och kratsa hovar m.m. Molle är så mycket lugnare, han är ju fortfarande bara 1 år och har samma fasoner för sig, men dom är såå mycket lindrigare! Skönt!
Han fick stå med träns inne i boxen medans jag borstade Karelin. Han såg inte helt nöjd ut, men efter en stund så stog han helt still utan att tugga. (Han har ju haft träns och bett på sig innan han åkte på betet i våras)
Gjorde några fläter i Molles man för jag vill ha all man på en sida, tycker det är finast! :)

Glad att Molle är så mycket lugnare! Dock så kan jag inte säga om det beror på långt bete med lekkompisar och uppfostran/mognad eller om det är för han gått och blivit valack.. Tror mer på det förstnämnda faktiskt. Skulle jag släppa dit Tösen så blir det nog liv på honom. Hans beteende var/är s´å inlärt sen han gick på betet så det tar nog ett tag för honom att släppa det.
Men det återstår att se!
:)


Molle va tom lite go idag!

mms_img28309 (MMS)

Molle va tom lite go idag!


Fail

Ja, när man fotar hästar så får man ju självklart mer fail-bilder än bra bilder, här kommer några ;)


Jag vet han står å kissar, men det såg kul ut.



Hihi, Karelin....







Picture

Man skulle kunna tro att dom leker följa john eller nåt. Se bilderna nedan att dom står och går lika ;)
Tokgrabbar! Båda såg iaf mycket nöjda ut med nya hagen!












Molle är hemma!

Nu är min lilla Molle hemma!
Snälla underbara Jenny och hennes syster med kompis följde med och hämta honom.
Hittade han först inte och Nisse gick inte att få tag i. Vi strosa iväg och hittade lilla flocken till slut. Molle följde snällt med (misstänker att han fått lite uppfostran av nisse! hehe, tackar vi för isåf! ;D)
Vi lite märrar där vi lastade så han stressa upp sig lite. Vi provade att köra honom baklänges då han bråka lite. Efter en kort bit gunga finkan rejält sen vart det tyst. När vi stannade så hade han lyckats vänt på sig och hoppat över bommen så han hängde på magen. Tur vi hade sänkt bommen så det gick bra med honom!
Vi höjde bommen  och knt fast han som vanligt, han försökte sig på att hoppa över eller nåt nång gång men sen stog han snällt och stilla hela vägen hem! Slängde in Karelin och släppte av dom båda i stallet "hemma". Karelin såg mycket nöjd ut över att komma till sin box och rulla lite! Molle såg nöjd ut han med!
Släppte ut dom imorse i nya hagen, dom sprang och kollade hagen sen ställde dom sig och betade i lugn och ro.

Mys pojkar!

Ska ta nån bild i em på dom! :)


Hej!

Vilket jävla väder! Regn, regn och mer regn ska det bli.. Hugaligen!
Är hemma idag, som igår.. Anledningen får ni senare :)

Jo! Måste ju säga att Tösens lillebror (samma mamma) Cupido vann derbyt i Söndags på 1.56! Lite stolt är jag över att äga en häst med sån fin stam! Molle har lite att leva upp till nu! ;)


Mina mys hästar!

mms_img34144 (MMS)

Mina mys hästar!


Adele - Someone like you

Förbaskat fin låt!


Nu är det gjort!

Erik: Va lack han blev!

Molle är numera valack! Det känns bra! Hoppas på att han blir en trevlig och cool individ! Cool är han ju redan men lite med trevlighet i honom vore ju kul ;)

Fick sms i Tisdags från Nisse att han nu var kastrerad. Åkte dit med Jenny på kvällen och hälsade på honom
Frågade Nisse om det hade gått bra. Jodå! Det hade det. Fick jag till svar. Var han snäll frågade jag. Nej, sa han!
Han hade snedtänt när han fick lugnande, men sen så hade han väl vart snäll.

När jag å Jenny kom så såg han inte ut att lida av någon smärta iaf. Sprang å skrek som en dåre på märrarna en bit bort ;)








"Jag har inte tid att stå här, måste kolla damerna!"


Han ser ut att bli en hårfager kille! Man och lugg är nu i princip lika lång som tösens!

(skippade bilderna där man ser blod ;) )


RSS 2.0