Long time no see

Kanske inte så konstigt.
Vi två har blivit tre!
Lille Nils kom till världen 120220, kl 00.33, 52cm lång och vägde 3710g!
har nu hunnit vara hemma 2 dagar och hittils har det gått bra.

Och jag mår bra med!

Nu kom farmor och farfar på besök :)


Världens finaste lilla prins!!

20120220_009_2 (MMS)

Världens finaste lilla prins!!


10 dagar över

Idag är det 10e dagen över tiden..
Har inte kännt nånting innan. Sammandragningar har man ju då och då, men inget som gjort ont.
Imorse klev jag upp vid 6 och fick en sammandragning och den gjorde lite ont minsann. Fick första timmen varje 20 min men nu är det mer oregelbundet. Men varje som kommer så gör de lite ont. Men eftersom jag inte haft ont tidigare så vet jag inte om det bara är förvärks ont eller om det faktiskt är på gång. Men jag har ju samtidigt gått över tiden 10 dagar nu.
Vi får väl vänta å se om det är en bäbis på G :) Skulle inte bli förvånad om jag får vänta nån dag till..


Fredag

41 veckor har nu gått.
Är less på att magen är ivägen. Men kan ju inte sitta normalt när man äter middag, man måste stå som ett mongo när man diskar, inte he på sig skor/strumpor, sova som man vill, inga kläder passar.. m.m..
Nåväl max en vecka kvar nu.
Igår var vi faktiskt in på förlossningen å kolla så att allt var OK då han inte rört sig som normalt på 1½ dag typ.
Allt såg bra, så dom nöjde sig med CTG och UL. Dock fick vi vänta i 2½ timme på UL (som tog typ 10 min) då doktorn fick gå iväg på operation å dom sa det var många som kom in samtidigt så dom hade väl lite ruschigt..
I väntrummet såg och hörde vi några små nyfödda. :) å så fick vi höra en som hade väldigt ont.. :s huuuga!
Inte nog med de så känns det som jag håller på att blir sjuk... IGEN... ?! INTE NUU! :( Är som torr i halsen å måste gå å "humra till" å nyser flera ggr.. :(

Nåväl, nu veit ni hur det ligger till iaf :)


Känner mig elak, men det är ju för hennes ...

mms_img52138 (MMS)

Känner mig elak, men det är ju för hennes bästa! Stoppade in lite hö i hålen ;-) Känner jag henne rätt så kommer hon att ställa sig i ett hörn å sura.. ;-)


Godmorgon!

Sitter med datorn i knät framför tvn. Har sovit kasst inatt. Vaknat, svettig där man haft täcke och iskall där man inte haft täcke, kissat och inte kunnat somna om. Så idag klev jag upp vid halv 6 och åt fil och flingor.
Börjar bli riktigt svårt att hitta bekväma sovställningar. Ligger jag på höger sida så har jag höger armen uppåt under huvudet. Den vänstra vilar man på sidan eller nåt, men endå så domnar vänster armen bort..? Får sockerdricka i handen och måste skaka igång cirkulationen igen. Lite skumt..

Kanske ett tecken på att bäbis är på G?
Verkar rätt lugnt i övrigt.. Men det hade ju vart kul å skippa att gå till barnmorskan imorrn och boka ny tid imorgon... Eller få tid till igångsättning (eller hur det nu fungerar..)


Happy B-day

Happy Birthday to MEE! ;)
Har hunnit med att he på en tvättmaskin och ställt värmarn så ska jag åka till stallet efter att ha hängt tvätten.
Jag åt en liiten tårtbit efter frukosten också, hyyyyssch! (Men sånna här dagar får man det :p)

Och ja.. Vill ni komma på fika å tårta idag så har jag massor kvar! Mamma och pappa va hit i söndags med present och kaka.

Och som ni förstår så är bäbis kvar i magen. Verkar inte som han vill komma ut, men det känns som det är trångt inne i magen nu åt han.. Nåväl.. Typ senast nästa vecka ska han ju ut så nån ände finns det väl i det hela ;) Ska bli mysigt med barnvagnspromenader i vårvädret sen!

Nu ropar tvättmaskin!


Gammal bild, men den passar ju idag ;)


Det hade ju inte skadat om man hade fått s...

mms_img39362 (MMS)

Det hade ju inte skadat om man hade fått sitta bakom en hästrumpa i en släde i det här underbara vädret..


Fortfarande hemma

Jag går fortfarande hemma och väntar på att något ska hända..
Sammandragningar har jag, igårkväll kom dom med 10-20 min mellanrum. Men dom gjorde ju inte ont. Så vi får väl se.. Nångång kommer han ju ut :)

Idag har de vart riktigt skönt väder! Jag och Erik var ute å gick en sväng. Jag går inte så fort å varm vart ja haha! ;) Erik fick gå med myrsteg kändes de som ;)


D Day

Idag är det dagen D. Bäst Före datumet går ut idag.
Som det verkar nu så kommer bäbis bli övermogen innan han tittar ut ;D
Han kommer säkert titta ut på tisdag när jag fyller år!
Men just de! Jag fyller ju år också.. Höll på att glömma, inte det som ligger i fokus just nu.. ;)

I em/kväll så ska hästarna skos, och Tösen verkas, och det är på tiden.. :s Nåväl..
Appropå Tösen.. Hon är smällfet just nu.. Smällfet!  Icke bra, ska låna en munkorg som hon ska få ha på sig. Jag köpte en, men den sitter inte bra på henne.. :/

Jaahapp. Fint väder är det ute iaf! Hade man inte vare toktjock så hade jag stuckit ut å gått en sväng.. Kanske ska gört iaf...?! ;)


2 days left

Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 4 fulla dagar (v39+4).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 feb 2012
Du har 2 dagar kvar till beräknad förlossning.

Tisdag idag och om 2 dagar har jag beräknad födsel. Wiierd!
Allt verkar lugnt iaf. Kanske känt av någon förvärk, men ingen smärta som är nämnvärd, men den är där och är säkert ett tecken på att det närmar sig! :)

Igår var det sista träffen på föräldragruppen. Vart mest prat om barn efter att h*n är född. Jag hade även bakat blåbärsmuffins på förmiddan som jag tog med mig. Suuupergoda vart dom, tyvärr slut nu.. ;)
ag så åkte jag å Erik in till stan. Jag köpte ett par bodysar i stl 50. Vi har massor i stl 56, men hade typ bara en i stl 50 så det fick bli ett par sådana..
Sen har jag bara legat på soffan och läst bloggar och nu är maten i ugnen. Efter att maten är äten och undanplockad så ska jag till stallet å dona. Ska nog borsta om dom riktigt idag!

Tänkte faktiskt fixa nån ny bild idag. Men hittade inte sladden så det blir inga.. Trist. Har ingen aning om vart den kan tänkas vara heller.. :/ 

Hm, tro vad man ska göra imorrn då...? ;)


Behöver kanske inte baka så mycket innan b...

mms_img48681 (MMS)

Behöver kanske inte baka så mycket innan bäbis kommer endå. Fick en "avskedspresent" av madde på jobbet :-D Taack snälla!


Fredag

Den här veckan gick fort endå trots att dagarna har vart extremt sega.
Idag jobbar jag min sista dag på ett år. Känns lite konstigt, men ska bli väldigt skönt!
Så idag blir det att riva papper och städa skrivbordet :D

Karelin gick lite bättre igår, men är forfarande väldigt stel och har svullnad. Han fick ha täcke på sig inne även inatt. Vet faktiskt inte om Anders lämnade dom inna idag. Var/är ju trots allt -30 ute idag. Kan ju va bra för att hålla lite värme i stallet. Vattnet har inte frusit en enda gång denna vinter. Kanske dax idag..?


Karelin

Karelin och Moa brukar alltid stå vid grinden på em när man ska ta in dom. Tösen några meter bakom.
IGår stog Moa själv vid grinden och Tösen nån bit bakom. När jag tog in Moa hörde jag Karelin gnägga borta i mörkret i hagen.
Man hinner ju gå igenom det värsta i huvet. Men när jag kom bort till han så hade han rejält stel gång fram och ville inte gå. Såg att det satt väldigt långt upp i vänster fram. Tog av täcket och han hade hyffsat stor svullnad på/snett bakom bogbladet. Men han gick ju på benet och det såg helt ut i övrigt. Så det såg ut som att det gjorde ont när han rörde på benet (så att bogbladet åkte fram och tillbaka).
Gissar på att han fått en smäll ifrån Moa. Såklart svårt att säga, men Tösen kommer nog inte upp i den höjden, å gör hon de så har hon nog inte riktigt kraft att slå så hårt... Hoppas han blir bättre snart iaf! Lille vän!



Onsdag

Gud vad jag tycker om att sova! :D Jag är glad att jag kan sova så pass bra trots att magen är i vägen och hindrar den optimala "superman-ställningen". Jag måste upp å kissa typ 2 ggr per natt. Men jag somnar om fort så det bekommer mig inte särkilt.
Det jag blir lite brydd på är att jag måste upp å kissa drygt 2h efter att jag lagt mig.. 2h liksom? Borde väl kunna hålla mig längre?! ;) Nästa gång jag måste upp är i 5 tiden typ..

Intressant va?!
haha!
Igår så va jag och Erik på föräldragrupp på hammarn. Vi pratade mest om olika smärtlindringar, andning och olika hjälpmedel. Hon sa att hon brukar ha med en tång att visa, men att hon tyvärr inte hade med den. Puuuh, vilken tur tänkte jag!

Nåväl.. Nu åkte jag på å göra massa nytta på jobbet ;)


RSS 2.0