12 dagar kvar!

Jag har tagit ledigt hela veckan före jul. Och vet ni!? Det är bara 12 arbetsdagar kvar tills dess. Det är ju ingenting! :D Och efter jul och nyår är det drygt 4 veckor kvar tills bäbis är beräknad att komma. Det är ju ingenting!

v29+5 är jag i nu. Allt känns så overkligt. Att titta på barngrejer är en sak, men att faktiskt handla dom känns hel skumt!

Nåväl.
Har inge kul å berätta..

 


Idag följde alva med till stallet. Efter e...

mms_img44884 (MMS)

Idag följde alva med till stallet. Efter ett försök till att motionera en extremt tjurig tösen så fick hon rida lite på snälla Karelin! :-)


V 29

Har idag gått 29 fulla veckor! En vecka till och jag har 3/4 bakom mig!

Var till BM igår. Hade nu gått upp en kg sen förra gången. Så nu låg jag på samma vikt som inskrivningsvikten!
Hjärtljud, blodtryck och blodvärden låg på exakt samma som förra gången! och magen hade växt som den skulle, följde kurvan exakt.

Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 feb 2012
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.


2011-11-25

Om en månad har vi passerat Julafton med tillhörande mat och paketöppning!
Sitter kanske och smäller i oss rester från gårdagen till lunch. Blir förmodligen samma till middag också. Men revbenspjäll å dagny-bröd kan jag äta hur mycket som helst av så det gör inte mig nånting ;)
Jag har nog aldrig längtat till Julen så mycket som jag gör iår, tror jag. (Kan ju bero på att det inte är allt för länge kvar tills bäbis kommer också..) Det blir sån mysig stäming i hemmen med alla fina julgardiner, ljusstakar osv. Jag ska ha stora pyntardagen hemma imorgon hade jag tänk! sugen på att baka en massa är jag också. Ett mysigt pepparkakshus hade jag velat ha!


Vart otroligt nöjd med röken o skorstenen ;)

Lillbäbis då.
Han har börjat röra på sig ordentligt nu! spec på nätterna om jag vart upp å kissa och druckit vatten. Snudd på att han har sparkat mig ur sängen ett par gånger. Lite obehagligt måste jag erkänna. Låg och höll andan när han höll på som värst. (Kom på sen att det kanske hade vart ett bra tillfälle att träna på att slappna av typ.. Får tänka på det till nästa gång)
Och ja, det är en HAN för den som inte vet. Tror de flesta gör det men endå ;) Man kunde se manliga kromosomer på fostervattensprovet.

Jag känner att jag växlas mellan 2 olika känslor just nu. Att längta som en dåre tills lillbäbis är här! Gå på mysiga barnvagnspromenader (förhoppningsvis med en liten kusin också! :D) Se när han flinar för första gången, se små risgryn till tänder växa fram.
Till..
..att inte förstå vad vi gett oss in på. Hur fasen ska man orka, hinna med allt. Och hästarna.. Jag har alltid tänkt att hästarna; det löser sig, eller, det måste lösa sig. Jag klarar nog inte av att vara utan häst. Det måste funka! Jag vill vara den där super woman som klarar av att ha ett hem, småbarn, sambo och hästarna! Vi får väl se! Erik vet ju om att hästarna betyder väldigt mycket för mig, och har sagt att vi fixar det! Vi får väl se :D




Jahopp

Då har man packat väskan och stallkläderna.
Jag får inte kommer hem nå mer... Jag är utkastad..
Nää inte riktigt va, men vi har myror hemma och anticimex ska komma och spruta hemma (hrm!?;) så gravida får inte va hemma efter ett dygn.
Så jag å Erik ska sova hos svärmor inatt. Tur hon bjuppa på middag. Men jag tänkte först att det kan ju inte va så mycket som behövs. Men känns som jag har packat ner löjligt mycket. Men man måste ju endå ha tandborste necesären, ombyte, balsam, stallkläderna osv.. ;) Nåväl


Måndag

Igår var inte jag till stallet på hela dagen, kändes lite konstigt. På em blev jag beordrad att stanna hemma för det var blankis på grusvägen dit. Tacka för det, jag hade gruvat mig hela dan!
Hade mysdag hemma med Erik hela dagen. Han stannade hemma från jakten också.
 Lillebror, Veronica, Kasper och lilla Ella kom på besök också! Inte varje dag man får "stadsbesök".
Det var trevligt, och Ella är ju såå liten, hon flinade massor åt mig! Yey! ;)
Kan inte förstå att vi ska få en egen!

Det var KM på ridklubben igår, Jenny blev 2a!! Grattis Jenny!


28 fulla veckor.

Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 feb 2012
Du har 83 dagar kvar till beräknad förlossning.

Om 2 veckor har jag gått 3/4 av en graviditet.
Måste erkänna att jag börjar lite smått bli lite nervös å stressad. Vad har vi handlat hittils. Ett skötbord, det står oupppackat ute i förrådet. Fick en liten babybox på apoteksgruppen, men 2 små söta nappar.

Men vad behöver man då? spjälsäng med tillbehör, bilstol, babysitter, nappflaska..?
Någon som vet nåt som är bra att ha som man kanske inte tänker på i första hand?

:)

Namnlöse-bebisar!

HÄR
Kan ni se några bilder/namn och stam på Namnlöses fölisar som föddes iår! :)


Glömsk

Igår kom jag på att i fredags, 11/11 så hade jag å Erik vart i lag i 5 år. ;)
Tror inte vi har kommit ihåg ett enda år ;) Jo, första kanske..








87 dagar

Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 3 fulla dagar (v27+3).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 feb 2012
Du har 87 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bara 87 dagar kvar till beräknat. Fort går det nu tycker jag.
Längtar och gruvar mig! Men det ska bli mysigt!


Jag höll på att få hjärtsnurp av det här t...

mms_img64575 (MMS)

Jag höll på att få hjärtsnurp av det här täcket. Innan lampan tändes (och med trötta ögon) såg det ut som ett föl!


Hormoner

Idag känner jag att mitt humör är nere på botten. Tålamodet är extremt kort. Plus liite huvudvärk på det. Får se hur länge jag står ut idag.

Det är kul att se hur olika personligheter, funderingar och ideér hästar har.
Så igår, Tösen. Hon brukar ALLTID stå och titta ut och hålla koll på vad jag håller på med när jag har tagit in hästarna och borstar dom osv. Hon tar en liten tugga hö sen tittar hon ut. Men hon kom väl ihåg att jag hade hett på henne munkorgen dagen innan. För igår titta hon upp 1 gång under tiden jag pysslade med de andra. När jag sist skulle borsta av henne leran inne i boxen såg jag att hon hade smällt i sig allt hö hon fått. (okej, hon får typ 2 nävar med hö, men endå) Hon tänkte väl att hon skulle skynda sig och äta upp det innan munkorgen åkte på ;)
Sötnosa!

Är lite brydd på om Moa börjar få strålröta bak. Det är inte så mycket än (tror jag, har ingen vidars erfarenhet av röta), så får försöka kratsa ur noga och hålla rent så det kan torka lite under natten iaf (alla vet/förstår väl hur hagarna ser ut nu)

Nåväl. Nu ska jag fortsätta kämpa på med mina gravidhormoner ;)


Moa vill ha mer äpple! (fråga mig inte vad...

mms_img64573 (MMS)

Moa vill ha mer äpple! (fråga mig inte vad Karelin titta på)


ingen rubrik

När jag för en gång skulle känner att jag vill lägga upp nåt kul eller intressant här på bloggen så har jag ingen aning om vad.. Är det inte typiskt!

Provade munkorg på tösen igår inne i boxen, hon provade att äta lite. Hon vart arg och stog och sura i hörnet efter en stund. Tyckte lite synd om henne då ;)


26+4

Idag har jag gått 26 fulla veckor och 4 dagar, 93 dagar kvar till beräknat BF. bäbis snurrar runt i magen rätt så ofta nu. Lite jobbigt ibland på jobbet.
Och det är mycket på jobbet nu lite tungt är det, men men. Bara att kämpa på!

Jag blir allt osmidigare, jag har gett upp det här med att gå till jobbet. Får alldeles för ont och måste gå alldeles för sakta för mitt tålamod. Dessutom måste jag gå ca 30 min innan jag börjar om jag ska hinna i tid, som i vanliga fall tar max 10 min. Så näe, Gamla bettan får så lov att starta på mornarna också! ;)

Känner mig lite tussig just nu. Lite ont i huvet, varm i ansiktet(?) och allmänt slö, förkylning på G?
Trots att jag känner mig tussig så längtar jag lite tills jag ska till stallet. Kan man göra det även fast man är där varje dag. Jag älskar min lilla tösabit så otroligt mycket! Hon är så mjuk, go å snäll! Världens underbaraste ponny!
Karelin e ju så snäll, men förbaskat sur är han nu.
Och Moa tycker jag om mer och mer för varje dag. I början så tyckte jag nog inte om henne så mycket faktiskt ;) Men hon har lugnat ner sig och riktigt go nu!
















Lite olika färger och former på Tösen, eller hon heter ju faktiskt Diké ;)


Helgen

Helgen gick som vanligt snabbt, men den kändes endå lång. Men det är väl så när man har hunnit med mycket.
I Fredags åkte jag och Erik till Sundsvall för en natt på hotell och IKEA-besök. Vi bodde på Hotell Södra Berget som var jätte mysigt. På kvällen var vi ner på stan och käkade en god middag på Norrlandskällaren (tror jag de hette).
På lördag var vi på Birsta. IKEA, hööks m.m, det viktigaste. ;)
Sedan hem till mor och far för en god middag med ris och kyckling! vi hann även med en sväng på graven och tända ljus. Det är så fint när det lyser på nästan varje grav under allhelgona helgen.
När vi kom hem till Stugun åkte vi direkt och lämnade ikea leveransen till Katarina. va där till kl 9 sen höll jag på att somna, så vi åkte hem och jag pysslade med de grejer vi handlat. (köpte 6 nya kuddfodral men kuddarna var för stora! :'( får köpa nya kuddar) kl hinner bli 00.03 innan jag kommer i säng. Ett par brudar från bispan (som Erik brukar jävlas med) kom på oväntat besök ungefär kl 23.00. Kan ju säga att jag var väl inte riktigt på humör för det just då..

Söndagen spenderades till största delen i stallet med Alva. Hon fick rida tösen och jag tog mig en promenad med Moa. Hon skötte sig över förväntan! Så det var bra. försökte longera lite på åkern sen, men hon fattade nog inte riktigt vad vi menade ;) Tömkörde en snabbis också. Gick väl sådär. Hon behöver lite uppfräschning om man säger så, men hon var snäll och lugn för det mesta så jag var nöjd med henne!
Alva och Tösen fick vara metalt stöd under tiden vi höll på med Moa. Men hon fick rida på lite med när vi var klar med henne. Tösen kom med några bocksprång och Alva höll på att flyga av en gång, men det gick bra ;)
På kvällen så var det middag hos svärmor och svärfar, sedan en tur till Strömsund för att lämna bilen för montering av dieselvärmare. Dimmigt så in i helvete. Såg en reflex i taget. Fy fan va jobbigt det var att köra, spec när man inte kan vägen. Ingen aning om den svängde till höger eller vänster vid nästa reflex. Huuga!

Och inga nya bilder har jag heller.. Känns tråkigt. Får göra nåt åt den saken!


I brist på annat

När fick du reda på att du var gravid? 1 juni
Hur fick du reda på att du var gravid? Graviditetstest
Hur gammal var du? 22
Ungefär när blev du gravid? Maj
Hur reagerade du? Glad och förväntansfull
Hur tog pappan det? Ja, jag väckte han på morron (för han skulle upp å göra nåt) innan jag gick på jobbet, hoppades på att han skulle se den. Men slutade med att jag fick dra upp han och trycka upp testet i ansikte på honom. Sen fick jag en kram. Tror han la sig igen och jag gick på jobbet och surade över att min plan inte funkade.. ;)
Var graviditeten planerad? Både jag och nej
Vilken vecka är du i nu? 26+0
Mår du illa?
Näe!
Har du halsbränna? Känner av det ibland, men inte så farligt... än...
Har du ont av foglossning? Inte än...
Har du mycket vätska i kroppen? Näe
Har du några bristningar? Vem har inte de tänkte jag säga...
Har du en hormonrand? Näe...
Är du extra känslig? Frågar man Erik så jaa!
Kissar du ofta? Går i perioder
Har du/haft några gravidcravings? Vet inte..?!
När kände du dom första sparkarna? Kring vecka 20
Sparkar den mycket nu? Ja! Mys!
Vet ni vad bebisen har för kön? Japp!
Vad tror du att det är? I Knooow!
Vad tror pappan att det är? He knoooows too!
Har ni några namn? Ja, några förslag.
Vad kallar ni bebisen just nu? Bäbis!
Hur många ultraljud har du gjort? 3, 1a vid rutin, 2a vid fostervattensprovet, 3e vid kontroll att bäbis växt ordentligt.
Hur är bebisens läge nu? Ingen aning, sparkar överallt ;)
När är bebisen beräknad? 9e februari 2012
När tror du att du föder? Hoppas på slutet på jan-början på feb.
Vilka ska vara med på förlossningen? Erik
Är du nervös inför förlossningen? Lite, blir det när man pratar/tänker på det.

Mys helg

Längtar massor till imorgon! Jag kommer sluta vid 12.30 då åker jag och Erik direkt till Sundsvall!
Vi ska äta gott och bo på hotell en natt och åka på IKEA på lördagen! Det ska bli såå mysigt!
Så om någon vill ha något spec från IKEA, hööks eller liknande så hör av er så kan vi nog fixa det!

Idag var jag till BM och tog blodprov. Även denna gång fick jag leka nåldyna. 5e sticket (och andra sköterskan) gillt. Att det ska va så svårt att få ut nå blod ur mig!? Lika dant förra gången. Och självklart så är jag RH-neg så jag måste ta blodprov en gång extra senare. Jaja.. Tur att jag klarar det ganska bra! Värre var det med fostervattensprovet. Då vart jag yr trots att jag låg ner. Huuuga!


100 dagars!

Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 4 fulla dagar (v25+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 feb 2012
Du har 100 dagar kvar till beräknad förlossning.

Idag har jag 100 dagar kvar till beräknat BF :D Det känns mer och mer verkligt. Magen börjar störa mer i det vardagliga. Vill gärna ha en kudde i ryggen så inte magen blir så ihoptryckt när jag sitter i soffan tex, att knyta skorna kan kännas och ett pass med friskis och svettis. Får ont när jag går. Brukar hinna till Ica när jag ska på jobbet sen får jag gå i snigelfart.
Ibland (allt som oftst ;) känner jag mig glad och förväntansfull, ibland undrar jag vad jag gett mig in på. Hur fasen ska jag orka. Jag tvivlar inte på att jag kommer kunna ta hand om den, men att orka.. shiit! Jag som ALLTID sovit mellan 22-7 i regel ;)

Men det ska nog gå bra!

Mörkt

Det har ju blivit väldigt mörkt nu. Känner att det kan gärna få bli kallt och komma snö så det blir liite ljusare iaf.
Kollade i kalendern och som lite "plåster på såren" så är det bara drygt 8 veckor tills det vänder och blir ljusare!


RSS 2.0