Skoter

Erik, John och Micke är påväg till Häggsjön på skoter.
John har sagt att dom bör kunna åka på 4,5-5h.. Men Jag och Erik har sagt att mi nst 6-7h (som alla andra) 

Dom åkte vid 8 från Stugun och strax före 12 så va dom i Krokom. hehe, Johns plan sprack direkt. Men dom har åkt fel en bit också tror jag..
kl 14.27 va dom i Mörsil så de går väl rätt bra för som endå.. Dom bör ju va framme innan de e märkt iaf
..om dom åker rätt väg dvs ;) Höhö

Så detta betyder att jag ska själv hemma hela helgen.. Segt, men jag hade ju hoppats på att få fara in och handla wii ikväll men har ännu inte fått något svar så de e väl sålt skulle jag tro. Meen jag hoppas fortfarande!!
Ska iaf äta på lappa med Mia och Nicko ;)

Typiskt

Har skrivit till jätte många olika som har ett wii.. Men alla ä sålda. Jävla skit!
Hittade ett imorse, som finns i stan.. Med balansbrädan och allt till ett bra pris.. Men med min tur så lä de ju redan va sålt :( hu hu!

Ge mig ett WII NUUU!!!

OS

Vilken OS-trupp vi har iår!! Man behöver ingen motion själv, räcker med att titta på herrarnas sprintstaffet också.
De va spännande igår. Alla gjorde allt rätt och det blev bara så perfekt!
4 guld till Sverige, så här långt.. 8 medlajer totalt!! Fan så bra!

Jag är ju ingen sportnörd direkt. Men jag måste säga att Anders Södergren gjorde de jäkligt bra! Han som har haft så jäkla mycket motgångar. Men fick nu betalt för mödan!


Nytt

Sådär.. Nu har jag lagt om färgerna lite i bloggen. De va lite väl mkt rosa..
Är väl inte helt nöjd. skulle vilja att nån proffsig kan hjälpa mig.. De e inte så lätt med alla konstiga koder ;)


Just de! Mina semesterdagar som jag pratade om.. De va som jag trodde.. Det stämde inte. Jag har missat att rapportera semester på 3 veckor i Augusti. vilket innebar att jag inte fick nån semester ersättning.
De positiva i det hela är att jag nästa månad kommer att få semester ersättning för 3 veckor.
Perfekt när man ska köpa Wii!


Ett jävla tjat



Brr! Inte kul att gå på jobbet när de e så här kallt! Men de hann bli -34,0 när jag gick! Lite varmare iaf ;)
(kan ju säga att de e inte 24 grader inne. Termometern står precis ovanför ett element.

Sen ska jag tjata lite om wii också! Jag har ev ett på gång! JAA!
Hittade ett i Norrköping och dom kunde skicka på posten! Då är plattan med, mariokart med 2 rattar och några spel till, Yes! Hoppas bara att bli skitkul! Passar ju bra när de ska va så här förbannat kallt!

Berlingo

Berlingosar går inte på vatten, ifall inte nån visste de..
Våran kära Berlingo är ju hos bildoktorn. (jag har väl sagt de?)
Bilen tvärstannande och sen vägrade starta. Bilen va nytankad, och ingen kontakt med datorn i bilen.. Vi trodde att den hade somnat in för gått.
Men det visade sig att det var väldigt mkt vatten i bränslet.. Så på nåt vis måste det ha kommit in vatten i själva pumpen, för bilen va ju nytankad.. :/ Så nu är det bara att hoppas på att inte motorn tagit allt för mkt stryk av vattnet.. Jag gillar Blingon!
Meeen Dom kan väl ta och göra en bil som går på vatten.. Hur miljövänligt vore inte de?! ;)


Kyla

Va -34 imorse när jag klev upp. Hann bli -32,6 innan jag gick..
På jobbet visade den -35 :s
Nån jävla gräns måste de ju finnas. Man kan inte gå på jobbet när de e -35.. Min panna höll på att ramla loss, trots en tjockt pannband.

Nu är jag så förbannat lej på kylan! -10 kan de få vara som minst. Det perfekta hade vart kring -3 Lagomt att de inte töar.. Tö snö är jobigt när man är ute med hästarna, och så blir de halt överallt.

Ja huga..

Diké

Sitter och väntar på att damernas staffet sprint final ska börja, 22.00. Förstår inte hur jag ska orka hålla mig vaken..
Jag har blivit så jääkla trött nu på kvällarna.. Läägntar till sängen mest hela tiden..
Så i väntans tider tänkte jag lägga upp några bilder på Diké, eller Tösen som hon kallas. Bilderna är i ifrån Maj nångång när jag och pappa va ner till Sala och hälsade på henne. och jag säger bara jäklar vad fiin hon va! nu är hon riktigt feet! Men jag har sagt att efter hon ha fått föl och dom kan va ute och så, så ska hon inte få stå på fri till gång.. De går inte, hon kommer ju spricka! Spec nacken haha ja, fy fan ;)

Diké f.01 (Tösen)
e. Skärmnäs Pigall 504 ee. Raider 448 eu. Tarragona 2956
u. Nike N ue. Niklas 467 uu. Anemone 2595
Ost.
1 avkomma, Ekslätts Poseidon f. 06 rek: 2.25,?



Diké


Då, riktigt fin i sommarskruden är hon!!




Nu.. Haha näe, ska bli lite träning på damen framåt
sensommarn när fölet orkar gå bredvid :) ♥

Nu ska jag borsta tänderna och tvätta ansiktet. Sen ska jag se på finalen och sen slumra sött.


Wii

Varför lägger man ut en annons om man inte kan svara på den?
Inget telnr så man kan ringa, men väl en mailadress, men den verkar man inte behaga att svara på.
Suck.. Jag vill ha mitt wii nu! :(

Jäkligt less är jag på kylan nu. Igår gjorde jag inte ett skit. Satt inne och tråkade.. Världens segaste dag, kändes som då man brukar vara sjuk, fast jag va frisk! Erik va och körde ved och pysslade på i verkstan. Men Mia och Nicklas kom och hälsade på mig iaf! Trevlig!

Lyckades ta med mig Erik in till stan i Lördags, vi va inte in på stan utan va va ut till Momma och hälsade på. Fick lite vetebullar. For sen ut till Foderbua och handlade litte halm, mineraler och salt stenar. Så nu är det klart. Nu kan fölungen komma! :D Ska bli spännande


Fredag

Hur jäkla skönt är de inte med Fredag då!?!
Erik är nere i verkstan. Martin Sjöberg håller på att flytta ventilationstrummorna så Erik får in grävarn.. Varför blir jag inte förvånad längre..?

Anders ringde imorse, strax efter 8. Mitt hjärta hann slå några volter, va nästan så jag inte ville svara. Trodde de va nåt med Tösen.
Samtalet vart ungerfär:

Jag (med en halv rädd röst): Ja, hallå.
Anders (rätt så högt): Jag har bestämt mig!!
Jag: Ehh jaha! Med en STOR lättnads suck
Anders: Ja det blir Gentle Star!
Jag: jaha jaa! (slår upp han på travsport, för att kolla avkommor)
Anders: Ja, så då kan ju du, som känner Löjdahls, fixa de!
Jag: Ja! Han har ju lämnat några bra! (Scargel, Gentleman osv..)

Fy fan, han höll på att skrämma skiten ur mig! ;)
Så Tindra kommer alltså betäckas med Gentle Star om allt går bra. Kommer blir kanon
Jag är egentligen mer inne på oprövade hingstar som Skogans Joker, dumle Loss eller Order By Fax.. Men Anders har sagt typ Super Arnie (han var jäkla dyr, dock), Home Alone.. Och ja, det blev Gentle Star.. Men Anders må ju få bestämma.. Men om hon ska ha ett till föl så tycker jag Skogans Joker eller Dumle Loss!  


Dumle Loss - Bilden är från hans hemsida

Mars månad kommer vara jäkligt seg!! Vill att det ska vara April så Tösen har fått sitt föl! Juvren har svullnat och jag hoppas att det allt går åt rätt håll, och såklart att det inte bara e luft och fett på den stora magen! Men de kan de inte va.



På månadsrapporten står det att jag har 14 dagar semester att ta ut, (alternativt få betalt om jag inte tar ut dom före sista April). Men jag hade mina 5 veckor i somras (1 vecka i Maj, då jag va i Turkiet) Frågan är väl om de va betald semester.. Haha fan va känner att jag har koll. Man jag slängde iväg ett mail och fråga. han dock inte få nåt svar idag. Men får de på måndag hoppas jag. Om det skulle vara så att jag har dessa 14 dagar att ta ut, så hade de ju vart perfekt att ta ut de då Tösen ska föla så man kan närvara vid fölningen! :) Men en sån tur lä jag väl inte ha..

Är även vän med hon som ska träna/tävla Namnlöse i sommar, på facebook. Perfekt! Då kan man få status uppdatering nästan varje dag!!


Ljusa tider

Gud vad skänt det är när det är ljust nu när man går på jobbet! De e nästan så man tror att man försovit sig och kommer försent på jobbet.

Jag vill/ska ha ett WII! Jag har hittat en som har ett till salu på Blocket. Och kitet finns i Åre.. En bit att åka, men det borde väl gå att mötas på nå vis eller så får vi helt enkelt fara dit.. Men ett wii ska jag ha iaf! Balansbrädan va med och spelet "fit, men jag vill ha "fit+" Men de va inte så fasligt dyrt att köpa på affärn. Kan inte pojkfan svara på mailet som har de där jäkla spelet..
Erik är HELT emot Wii, men jag fattar inte varför han säger bara att de e bättre att gå ut och gå. Men de kommer jag ju göra.. (?) Han kommer säkerligen tycka de e skit kul när han väl provar!! ;)


Min kära ponny!

Min älskade häst Namnlöse är ju i skåne om nån missat de. (skull einte tro de) Även om jag träffade honom väldigt sällan sista tiden så saknar jag honom mer nu på nåt sätt. han är ju typ 120 mil bort nu jämnfört med 6 mil. Då kunde man ju som fara hem och säga hej..
Jag hade tänkt att hinna köra honom en sväng innan han for. Men allt blev så hastigt så det hanns inte med. Inte ett riktigt hejdå blev de heller. Blev typ lasta ur och fara direkt..

Har ju bara haft kontakt med Malin Luckman, hon kommer att som en ansvarig för betäckningen.
Men han står hos en som heter Pia.
Idag ringde Pia, och hon sa att allt bara va bra och att han skulle få några dagar att bara vara och klimatisera sig (?). Känndes så jäkla skönt! Jag blev så glad på nåt vis. Det känns rätt på nåt vis. Så jag hoppas att det gör det i fortsättningen!

Hon skulle prova skicka nå bilder sen när hon fått några! :)



Vattumannen

I dagens ÖP på horoskåpet stog det ungerför följande:

Idag kommer du att vantrivas på jobbet, bäst trivs du hemma.

Och fy fan vad de stämmer! Jävla SKITdag! inget som går vägen just nu..

Bajs!

Är måttligt irriterad just nu! Jag kan varken ringa eller skicka SMS. Jag har fått några sms.. men kan inte svara eller nåt.. Förbannat kul när man har en häst i Skåne och vill kolla så allt går bra... :@
Pratade med telia imorse och dom såg att det va driftstörningar i Stugun. Felanmält 4 Jan och beräknas vara klart i April.. Men inte fan kan man väl gå utan mobil till April heller! Näe F**n!!

Matdosa

Haha! Stackars Erik!
I Lördags åt jag och Erik Spaghetti och köttfärsås. Det blev 2 fullständiga dosor. Men det blev 1 dosa med bara sås (som jag la i en plåtlåda). Jag tänkte ju koka mer spaghetti senare.. Men glömde bort dett.
Så imorse ringde Erik och skratta lite. "Ja, ska bli väldigt gott med bara sås till lunch idag" HAHA
Han hade fått några potatisbullar på terminalen i Bräcke iaf! (Eller om de va Gällö)

Idag åker Namnlöse vidare till Skåne.. Hoppas verkligen att allt kommer gå bra! Min lilla ponny!

Picasa


Har laddat ner picasa och testade lite ;)
Kan ni fårstå att jag tagit dessa bilder med en helt vanlig liten sketen digitalkamera.. ;)
Vet inte hur jag lyckades. Men dom vart läckra ;)
Bilderna är ifrån storlien nånstans på nå fjäll. Vi va påväg hem från norge och gick nån stig :)


Fan..

..de e mycke nu..
Känner mig stressad av allt ovetande.. Igår va jag helt slut när jag va hemma, kände mig varm till och med, säkerligen nån slags biverkning på stressen.. Hjälp mig!!

Tösen är faktiskt rätt så rund! Har tagit ett snöre nu som jag klippt av. Så nu ska jag kolla om hon blir nå större eller om hon står still.. Igår hade hon iaf inte blivit större sen i Tisdags, haha!


Nån som vill hjälpa mig med ny design?? Flicka som finns i headern har jag ju inte kvar längre, och den rosa färgen e ju fuul! haha! Hilfe!






Jag älskar Erik ♥

Mina ponnyer

Vill ni ha en närmare presentation på mina ponnyer?
Skulle ju kunna fixa de nån gång faktiskt..

Men Namnlöse och Skåne då.. Ja, allt tyder på att Namnlöse ska ner till Skåne. Frågan är bara NÄR, och HUR..
De e så att dom från skåne ska upp till Stockholm för att lämna nån häst som ska till Finland. Så det bästa hade ju vart om Namnlöse hade kunnat tagit sig ner tills dess. Det visade sig att även Anders D (som har shoppen på travet) hade sålt en häst till Finland som skulle med samma transport över till Finland.
Grejen är den att de e nu till helgen (eller på Tisdag hördes det som dom skulle fara från Sverige)..
Varken Anders eller jag har tid att fara ner nu till helgen egentligen..
Skulle ev vara på lördag.. Och anders kunde ev fara på Söndag, men då ville han ha sällskap av pappa eller nån när man ska fara så långt.. Men jag fyller ju år på Söndag, den kan man väl fira nån annan gång.. Men jaa..
Suck.. Känner mig lite stressad. Vet ju inte exakt när/om det blir heller.. 
Ska man ta ledigt så måste man ju veta ett tag innan.. Man kan inte komma dan innan och be om att vara ledig...


Ledig dag

Hm.. Känns som de kommer att ta tid att skriva här.. Men ska försöka att skriva ihop nåt ;)

Jag va ledig igår. Fy vad skönt de va, och jag fick göra det jag vill! Va med hästarna hela dagen och köra lite på banan!
Vi hade med både Karelin och  Tindra. Tindra skulle till doktor lasse, och Karelin körde jag litte på banan :)
Ja, men vi börjar med Tindra då.. Jag var bombsäker på att hon va halt bak. Men såklart va de ju en fram kota som spökar..
Och eftersom hon är bahandlad och opererad för mer än 20 000, och hon nu är helt okörd så sa lasse att det fanns 2 alternativ, eller 3 egentligen, men de 3e tänkte han inte gå in på. 
Nå de första va ju att man kan ju göra en större undersökning så man kan behandla henne på rätt ställen och försöka få henne till start, Men då måste man behandla henne regelbundet och hon kommer endå inte bli helt bra. 
Alt 2, va ju att låta betäcka henne och ha henne som "skogshäst". För hon har ju inte ont som det är nu och "lite små-halt kan dom få va" va lasses åsikt.

Så jaa, Betäcka henne hade vi redan pratat om.. Så det lär väl bli det, men kravet va att jag inte fick flytta då Anders inte har tid. Men jag sa det, då får jag väl ta med mig hästen då ;) höhö..
Ska ta och leta lite hingstar som skulle kunna passa till henne :) anders såg en igår som han tyckte va läcker, Victory Abroad.. Ska kika mer på han.. ;)

Namnlöse kanske åker i helgen.. Skriver mer om det senare..


Slapp helg

Helgen har vart riktigt skön!
Lördags morgon tog jag en långtur med Karelin riktigt skönt va de faktiskt, även om jag blev riktigt trött. Jag är ju inte särskilt tränad om man säger så. Jag har fortfarande träningvärk i ljumskarna och lite i ryggen. Vänsterknät hade jag jätte ont i på Lördags kväll, jag trodde jag hade gjort bort mig rejält där. Men hade en varm riskudde över på kvällen och på Söndags morgonen kände jag inget! Puh!

På Tisdag ska vi ju som sagt in på Kliniken med Tindra.
Anders har ju haft problem att last henne tidigare. Så igår tog vi fram finkan och testade att lasta henne.
Hon blev lite stressad, men hon båda klev av och på fint :)
Vi funderar på att ta med Karelin som sällskap så ska jag ev köra han litte på banan. Eller rida om det inte finns nån vagn att låna :)


Fredag!

Jäklar vad skönt det är med Fredag! Gillart!
Känner mig lite lej just nu.. Men det är väl för att Internet är så förbannats SEGT!
Men de måste va nå fel på min dator också. Så fort jag trycker på en länk så blir det "webbsidan kan inte visas" och det spelar ingen roll vilken sida eller länk man går in på så är det likadant. Då måste man kopiera länken och öppna ett NYTT fönster. För om man öppna en flik i befintliga fönstret blir det samma endå.. Bläää!

Har bokat tid för Tindra på kliniken också.. hoppas dom kan säga vad det är och vad man kan göra.. Lite lej på att hon aldrig blir bra.. Kanske inte ens e nån mening att hon står och tuggar mat heller.. 
Tisdag 10.30 ska vi va där.. Anders har sagt att han inte får in henne i transporten så vi ska testa i helgen så man vet hur pass tidigt man måste kliva upp ;) Ne men va fan, så svårt kan de väl inte va!?


Flicka och Tindra

Fan i morse va de LJUST när jag gick på jobbet! Underbart! När man går hem så är det inte kolsvart längre heller!
Så jäkla skönt att det går mot ljusare tider :D Fyller ju år snart också..    ...För den som missat ;) Höhöh

Snart lunch!

Sommar?

Fan vad fort det går.. Redan 2 Februari. Januari gick jäkligt fort. Lä väl bli sommar helt plötsligt..
Och om Tösen nu e dräktig så bör hon föla/ha fått föl om bra precis 2 månader.. 
Jag hoppas fortfarande!! Men samtidigt måste man ju vara inställd på att det kanske inte e nåt där.. Hon kanske bara e skendräktig.. Lite jobbigt att inte veta!!

Jaha.. Jag har inte så mkt att skriva mer än att det är väldigt lungt på jobbet..

Snart födelsedag för den som missat..
(men det tror jag inte att det finns nån som ha gjort ;) 

Träningsverk!

Igår morse när jag klev upp kokade 2 ägg, och i väntan på att dessa skulle bli klara så gjorde jag 30 situps och en jäkla massa rygglyft..! och minst 20 utfall eller vad tusan de heter, man tar ett stort jäkla kliv framåt och låter knät NÄSTAN nudda golvet, och sen upp igen..
Sen åt jag äggen på 2 knäckemackor! ;)
Gud så gått! Ska nog ta en sväng förbi ICA och köpa hårdbröd macka och kaviar att äta på lunchen ;)
Tog bilen på jobbet idag, hästarna står inne för de va -30 där imorse, ska dit och ge dom lite hö på lunchen så dom får nåt att tugga på..

Redan lej på jobbet. Hur ska jag orka sitta här till kl 18.00. Usch!


RSS 2.0