Tisdag

Bara 3½ dag kvar av denna vecka. Nästa vecka är det bara 4 dagar också! Guuud så skönt med låång helg!
Påskhelg! "Gänget" (svärmamma, svärpappa, John, Katarina, Erik) ska upp till fjälls! Jag vill också! Anders sa att nu har du vart här så mkt så far till fjälls i påsk du..
Visst hade de vart trevligt, men jag tänker fan inte missa nån fölning. Så jag får väl se, kanske far upp 1 natt beroende på om det är föl på G eller inte.. Jag börjar bli väntlös.. Eller de har jag nog varit ett tag redan ;)



(Blingon ska säljas :( Det strular så mkt så nu är Erik LESS! Jag som gillar bilen! )

Inte så mycket

Jag hann ju faktiskt med en snabbis till stan på Lördag för middag fram och tillbaka..
Handla en fölgrimma på shoppen. Jag har sagt till mig själv att inte handla nåt innan den kommer, men jag kunden verkligen inte låta bli! Den va så förbannat söt och fin! Jag måste väl ta ett kort och visa den er..

Va även in på  Elgiganten och OnOff. Kika lite på spel till Wii. Hade sett ett hästspel på OnOff tidigare. Men skulle spara med att handla lite tills jag fått löning. Men tror ni det fanns kvar!? NEJ! FAAAHN! Jag som vill ha ett hästspel till mitt Wii.. Jag köpte en till Nunchuck iaf så man kan boxas 2 st. Sen köpte jag "New Super Mario Bros." Det är ungefär som Mario kart. Alltså lika som det gamla spelen men i ny tappning! Det va kul! Men jag tror jag ska köpa en sån där "riktig" dosa. En sån som nästan ser ut som supernintendos dosor.. Blir nog lite enklare då.. Jag kan inte de där med att skaka dosa när han ska flyga och lyfta grejer HAHA!
Dagens i-landsproblem!

Men som ni kanske förstog innan så har de inte kommit nåt föl ännu.
Imorse tyckte jag att ena juvret va lite större. Men Mia va dit på lunchen, men allt såg nog lugnt ut.
Va bara Tindra som lät som en traktor när hon såg Noak (Fransk bulldog) Hon är ju knäpp! ;)


Lördag

Vilken dag!! Det har snöat och blåst och regnat. Men lika glad är jag endå.
Ne men det har faktiskt vart en rätt kul dag! :) Vi har haft en "teamutmaning" på jobbet. Vi är 3 olika team som tävla mot varandra. Först skulle vi ta oss till ett dagis. På vägen dit va de en tipsrunda.
Grenarna på plats har vart slalom (med små plastskidor som man knyter fast på skon), Irländsk bob-bowling, räkna ihop nånting grej och en förenklad spökboll. Tror inte de va nå mer. Hamburgare bjöds det på också.

Det skulle vara middag kl 18. Jag åkte hit typ halv, men ingen va här så jag satte mig vid datorn och läste lite ;) Det har fortfarande inte kommit så många.. Trist. Men dom kommer, dom kommer.. Säkerligen med besked dessutom! Som de verkade på dagiset så kommer detta bli en lång kväll för en del ;)

Ma höres!

Älskling..

Jag har alltså vääärldens bästaste pojkvän. De e inge snack om saken.
Han gör ALLT för en!
Den här veckan har vart riktigt jobbig. Man nästan plågar sig igenom dagarna.. Jag är trött, lej och har 0 motivation.
Så jag hade planerat att bara va hemma med honom i helgen (han for ju till fjälls freda em förra veckan och kom hem på Söndag EM. Sen for han och lasta och jag til stallet. Denna vecka har han jobbat EM så jag har inte träffat honom så mkt)
Så Erik fråga igår vad vi skulle göra ikväll. Så jag skrev betsämt att jag skulle va hemma med honom.
Då frågade han om inte vi skulle äta på En Liten Röd.

När det är jobbigt så kommer han alltid med nåt sånt!
Älskar min Erik! ♥


Lej..

Fan vad det har blivit jobbigt på jobbet på eftermiddagarna..  Alltså inte själva arbetet i sig (eller jo, lite).
Men jag vill bara hem. Ut och gå, motionera, fara till stallet och köra/rida häst. Kanske börja få igång karelin lite.
Göra nå vettigt.. E så jävla le på att sitta still på denna stol och ruttna.. (känns så nu fakiskt..)

Tösen kniper igen ännu. Vi väntar och väntar...

Är det inte..

Detta skulle jag ha publicerat igår egentligen. Men jag orkar inte skriva nytt så lägger ut de här iaf ;) Höhö

Jaa.. Är det inte typiskt!
I Söndags va det alldeles underbart väder så jag tog av täckena på hästarna.
Igår på morgonen va de visserligen lite kallt, men det va klarblått och såg ut att bli en underbar dag. Så jag släppte ut alla hästar utan täcke.
Men på lunchen när jag for till stallet va de mulet och kallt, till och med snö i luften.. Fan, Karelin som är en lite skit. Han har ju inte så mkt päls och fryser för inget.. Så fick tag på han och slängde på han täcket..

Så imorse va de 13 grader kallt (visserligen klarblå himmel, men det va de ju igår med), så jag slängde på dom täckena (Tösen går utan).
Så idag på lunchen när jag far dit, tro ni inte på fan så va det solsken och jättevarmt i solen.. Men Tindra och Karelin fick ha på sig täckena..

Allt lugnt på Tösen ännu. Hon va dock lite mer loj imorse, men endå glad. Ingen feber hade hon heller. När jag kom till stallet så gick hon undan bara av att dom titta på henne i princip. Men fortfarande såg hon välmående ut.

Söndag

Iag har vart en bra dag. Varmt och skönt i solen.
klev upp vid halv 7 imorse for ich tig ut hästarna, ink Tösen.. Mockade och gjorde iordning. For hem,och åt frukost. Tänkte ta en dusch men jag tog en timmes promenad ist.
När jag kom hem så va klockan halv 11. Vid 12 hade jag dammtorkat överallt. Sen tog jag en dusch. Efter duschan åt jag lite lunch och tog och bytte sängkläder och dammsög. Så kring 2 så va jag som klar ;)
Åkte till stallet och skulle kolla till hästarna, eller jag Tösen. Men hon stog och i solen och sov. Så det är lugnt där ännu.

Va ut och fota dom lite så då fick jag tag på Karelin. Jag kunde inte låta bli att ta på han tränset och ta en barbacka tur. De va länge sen jag njöt så mkt som jag gjorde då! Guud så härligt de va!!!





Jävulskap

Tösen bara jävlas med mig.. Idag har hon dragit ihop sig och inte fan är det nåt föl på väg ut heller.
Just nu känner jag mig bara så less.. Va helt BOMBSÄKER på att det var på gång igår. Hade känt på juvren på morgonen att dom va lite annorlunda. Bak va hon svullen.. Men där tog de stopp. Gick tom med bakåt..

Jag tror hon är skendräktig.. Det kommer nog inget föl..

Mina känslor är som en berg o dalbana.. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Inte är Erik hemma heller.

Ringde iaf och prata med Anita på Överby stuteri. Hon sa några lugnande ord. I och med att hon är så pass pigg och glad, äter osv så ska det inte vara nån fara..

Men som sagt. Jag tror hon är skendräktig.


Tog en ridtur på Karelin idag..

Tösen

Åhh. Nu är det jobbigt. När jag tog in tösen idag så va hon kladdig (torkat) på hela rumpan och slidan va som svullen.
Va ju som sagt till stallet på lunchen och då sprang hon JÄVLAR ANAMMA! Så jag for därifrån. Kändes som dom bara ville visa upp sig..

Men när jag tog in na..
Hon va ju som sagt kladdig ocg svullen. Men inte så mkt slappare än på morgonen och juvren kändes likadant..
Men dom kan ju fyllas precis när hon fölar också, sånt vet man ju inte..
Blev nervös som faaan. Inte fan hade jag nån kamera med mig heller.
Hon åt och drack vatten, hon va precis som vanligt. jaahaa.. 
Så åkte hem och la kameran i fickan och la yoghurten i väskan.. (vem vet, kan ju ta hela natten)..
Får dit och kollade, smög försikt (ifall hon låg ner) fram till boxen och kollade. Men hon slänger upp huvet så de flyger hö med öronen framåt och fullt med hö i mungipan.. Jahopp, här va det lugnt.. Kolla bak på rumpan på henne. Då hade hon dragit ihop sig igen.. Suck.. Va där minst 1½ timme. under tiden så "svällde" den lite. Men inte alls till så stor som den va innan. Åkte hem kolla på det sista på Let´s Dance.
Packade yoghurten igen och for. Smörg återigen fram till boxen och kika över boxkanten. Återigen slänger hon upp huvet med fulla mun med hö. Denna gång va de ingen större skillnad från tidigare.

Så nu sitter jag här. Har ställt värmarn på 2. Ska ställa klockan och hoppas på att jag vaknar. Börjar bli riktigt trött.


Fick ett par bilder från Louise i Skåne på Namnlöse!! Se så fin och glad han ser ut!!







Fredag

Det är helt sjuk vad veckorna går fort nu.. Det kan få gå fort fram till sommarn, men sen kan det få lugna ner sig lite!
Eller om jag tänker efter så kan tiden få ruuusa iväg tills Tösen ska föla, vilket inte är långt borta. Sen kan det få lugna ner sig

Klev upp kvart i 6 idag, klocka stog på 05.30 men va tvungen att snooza lite ;)
For till stallet och og ut hästarna. Anders kom och fråga om jag tyckte att han va elak mot mig.. Meen vaarför skulle jag tycka de? Han har ju för tusan opererat hälsenan. Inte fan ska han ta ut nå hästar på halkan heller!!
Dessutom så närmar fölningen sig med stormsteg så jag vill gärna ha lite koll. Kollar direkt i Tösens box när man kommer till stallet numer ;)
Jag kan ha inbillat mig, men jag tyckte att juvren va ytteyttepytte lite större.
Så jag funderade när jag kom hem att jag tar nog bilen på jobbet och blåser bort till stallet på lunchen och kollar till henne.
När jag precis har ätit klart får jag ett sms från Katarina som fråga när jag började.
Kalle va tydligen JÄÄTTE arg på sin mamma. Han bara gallskrek! Men utan anledning liksom. Så jag skyndar mig att kasta in maten i kylen och tar på mig de första bästa kläderna, och syndar ner med bilen. Hör hur han skriker nere i backen där. Kalle va tyst när jag kom, men det va en hund som kom förbi. Sen så fick han sitta i bilen medans vi lyfte in vagnen i Berlingon! (Ja, den är tillbaka! Snacka om lycka) Sen när Katarina lyfte kalle så bara skrek han igen. Väl på dagis så när mamma skulle lyfta han igen så protesterade han direkt. Så jag fick följa med och klä av han, de gick lite bättre! Han flinade och vinkade när vi gick.. Rackarunge ;)

Ungefär så såg han ut ! haha!


En ganska gammal bild på Erik och lille Karl =)


Nu är det bara en kvart kvar tills det är lunch. Huungrig!

Tindra

Åh! Jag drömde inatt att Tösen fölade.
Hon gick med 2 andra russ-ston. Dom hade fåt varsina bruna föl. Det va bara Tösen kvar som skulle föla. Efter en stund så skrek nån att tösen hade börjat föla. Vi skyndade att ta in henne och fölningen gick fin fint! Men en sak som chockade oss var att den lille va en svartskäck !!! Den va så otroligt söt och fiin! Jag va såå lycklig!
Guud så jag längtar.. Men vem vet, kanske inte kommer nåt föl heller.. :/


Igår när jag va i stallet fick jag ett infall att hoppa upp på Tindra och rida en sväng! Red henne en sväng i hagen, mia gick bredvid och höll i. Tindra ville nämnligen bara gå tillbaka till stallet.. ;)


Tindra. Haha kolla mulen, den ser moongo ut ;)


En rääcer häst ;)


Eller kanske dressyr häst ;)


Bjuder på 2 färska bilder på Tösen =) (Mia med på ett hörn också)



Huvudvärk

Det har inte blivit så mkt uppdaterat. Men jag har inte haft så mkt att skriva om. Ingen ork..

Har i dagarna haft världens huvudvärk. Va till och med hemma i Onsdags. Kändes som hela mitt huvud skulle sprängas så fort man rörde på det. Gick öve så smått på torsdagen gud så skönt.. Men jag undrar vart fan den kommer ifrån..
Men igår när jag vaknade KUNDE jag inte röra på huvet. Nackspärr på vänster sida, så de skrek om det. Hade Tigerbalsam på och satt med riskudde. Framåt kvällen vart de lite bätte men bara lite.. Vaknad varje gång man skulle vända sig, men jag sov skönt endå. Idag är jag lite mindra öm på vänstersidan. Men har ont i hela nacken, gick antagligen och spände andra siden.. Och, nu har huvudvärken kommit tillbaka.. Suck!
Ska gå och ta en huvudvärks tablett..

Helgen har vart riktigt lugn och skön! I Lördags va vi in på Gregoriemarknaden. Det är samma år ut och år in.. Men det är ju som mysigt att bara gå titta endå. Vi handla tunnbbröd och Erik 2 t-shirtar.. Skräll va ;)
På vägen hem får vi in på OnOff och inhandlade en digitalkamera!! Yeey!  Perfekt tills fölis hade tänkt och titta ut..
Appropå föl. Tösen tyckar det blir allt jobbigare att vara ute med de andra. Hon går undan och när dom springer förbi i världens fart så blinkar hon till bara. Vi ska försäka få till en liten hage i hagen så Tindra och Karelin inte kommer åt henne.
Dom håller ju på och nafsar och buffar på henne.. Igår fick hon till och med va inne halva dagen så hon får vara lite själv :)
2 veckor kvar.


Första tödagen denna vinter! Vad jag kan komma på iaf. Nu kommer det bli halt och blött överallt. Det enda positiva är att man inte behöver kilovis med kläder på sig när man går på jobbet.
Men att gå från -25 till +7 på dryga 2 dygn är lite häftigt.. Jag ska inte klaga, men det är en omställnig ;)

3 veckor på Tösen nu :) Lääängtar, Kände på juvren igårkväll, om dom va kanske liiiiiite liite mer svullen nu än tidigare. Jag ser det bara positivt och hoppas på att dom fylls med mjölk snart =)

Jag håller på att kolla upp om det är möjligt att ordna en utställning premiering på Lördan när vi har dubbeltrav i stan! Vore riktigt kul faktiskt. Blir dock bara russ. Men shettisar får vi ta nån annan gång ;)
Hoppas på att det går att ordna iaf! Vore riktigt skoj!
:)

Facebook

Åhh! jag kan knappt bärga mig!! Typ bara 3 veckor kvar innan fölis ska ut! Har väntat i 5 år på att Namnlöse så få bli pappa! Men jag hoppas verkligen att det är dags nu! Fatta vad jäkla sött! En lite ranglig klump med låånga ben! =) ååhh!

Jag satt imorse och kollade på dom sidor jag brukar göra, (ponnytrav-, gotlandsruss.ifokus.se, bloggar m.m)
Men jag har missat de viktigaste! Facebook! Hur kunde jag?
-Skadad??
-JAA!


Jag har kommit på en grej! Hm.. Ska kolla om det är nåt som går att ordna till sommarens tävlingar! ;)

Onsdag 100303

Fick lite motion imorse genom en promenadtur bort till dagis. Blåste som fan.. Jävla oväder!
Tänk att det är ytterst sällan man är nöjd med vädret som är..

Appropå väder. Varför är man, iaf jag, som mest sugen på att sticka ut och motionera när man e sjuk eller när det e svinkallt ute.
Det måste vara för att man innerst inne vet att man ska/bör inte gå ut då.. För så fort det blir bra väder blir jag seg och vill inte ut.. Så jäkla typiskt!

Kom på jobbet imorse då stog de en massa sånna här där!


haha Ett snyggt mästerverk i paint MOhahah! missade strecket, men vem bryr sig? ;)
Den smakade mkt Apelsin, men va lite vääl söt. Enligt texten är den osötad, men de lä väl va hälften med sötningsmedel... Pant va de på den också ;)


Tösen

Här är 2 bilder som jag tog med mobilen igår. Lilla tösabiten e ju så söt :)




Det där bak som ser ut som juvret, det är inte juvret utan de e fett! juvrena sitter längre bak och längre upp ;)  Men jag hoppas ju såklart på att dom fylls inom 4-5 veckor :D
Lägger in en bild från i somras, så man kan ju jämnför linjen under magen, hon är rätt så bukig endå ;)

Diké

Tisdag idag

Härligt eller hur!
Luktar gröt just nu, hmm.. Vem sitter och käkar gröt på jobbet.. Eller vem GÖR gröt på jobbet!? Well well..

Igår blev det lite tacos till middag, lite Måndagslyx ;) Men vi hade färdig köttfärs i frysen så det va väldigt enkelt.
Jag som inte är ett fan av att maga lat, (näe, laga mat ska de ju stå!) tyckte att det var en bra middag.
Jag förstår inte hur man kan kasta om bokstäver så där ibland och endå tycka att de låter rätt.. De e jag en expert på!!

Igår strax innan jag slutade fick jag ett samtal från Pia. Hon som har Namnlöse! Hon sa att allt bara va bra! Han hade funnit sig till rätta och han har lugnat sig lite :) Dom har ridit honom en del. Men mest i skritt och trav, de hördes som han tyckte de va kul :)
Dom bor granne med Ulla (efternamnet kom jag inte ihåg), som ridit OS i dressyr. Hon hade sagt att va en jätte fin häst med fina gångarter och steg. :) Dåligt stolt man känner sig då!
Hon berättade också att Malin funderade på att betäcka Gumman med Namnlöse.
Gumman är mor till bla Flicka som jag hade och inte minst Gumino (världens snabbaste ponny)
Fy vad fränt! Vilken ära liksom! Min lilla pojke! Han har de bra i Skåne! Pia ringer emellanåt och talar om hur det går, om han sköter sig osv :D Känns riktigt bra!

Det här inlägget tog några timmar att skriva. haha! Men så är det när man har support jobb. ;)
Bilder på Tösen kommer snart!

Måndag 100301

Blir inte så mkt uppdaterat på helgerna.. Man sitter ju som vid datorn hela veckorna. Lite skönt att vara ifrån datorn faktiskt!

Bara 4 veckor kvar nu! Sen bör det vara en föl i boxen! Som jag längtar! :D
Halm är inhandlat redan så fölungen är varmt välkommen!
Blir isåf Namnlöses första! Men jag hoppas på att han får träffa lite damer i somma i Skåne!!




Jag köpte ett Wii i helgen!! Jag blev så irriterad på att alla va sålda eller att ingen svarar. Så jag for in och köpte ett nytt! :D Fördelen med det är ju att man får Garanti m.m! Handlade på Elgiganten.
Jag frågade om dom hade nåt Mariokart, men de va slut och dom skulle få in till veckan.  Så då sprang jag över på OnOff. Där hade dom 1 Mariokart över med en ratt! Skyndade att ta den, precis då kom den en som tittade lite på mig! haha MITT!! Jävla flyt! :)

RSS 2.0