Gått 34 fulla veckor idag!

Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 feb 2012
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.

41 dagar?? :O Gaah! Det är ju ingenting! Bara 6 veckor kvar till beräknat BF. Nu vart jag nervös ;)


Blod?

Näe, vad ska man med det till?
Va till BM idag och hon fick inte ut något blod ur mig. 3 stick sen ville hon inte sticka mer, även om hon fick.. ;)
Ska dit tisdag nästa vecka då distriktarn är där.

Så tokigt..


Men yes!

Äntligen! Mottagningen är tillbaka!
Efter 1½ dygn typ så kom mottagningen tillbaka! Den var efterlängtad må jag säga :D


Jag lever!

Jag är vid liv! :) Jag sitter inte så mycket vid datorn när jag är hemma har jag märkt..
Men kan ju vara för att jag sitter ju vid datorn hela dagarna på jobbet så jag brukar undvika datorn hemma.

Har inte hänt mycket alls förutom stormen då. Blåst ner ofantligt mycket med skog. Även hus å telenätet är påverkat. Just nu finns ingen mobilnät hos oss överhuvudtaget.. Man känner sig isolerad utan mobil kan jag säga! Hemtelefon funkade imorse iaf! Hörde att nätet beräknades vara klart vid 7-tiden imorrn bitti.. :/ Nåväl.. Internet verkar fungera hemma hos de flesta, å ström har vi ju än så länge iaf..

Tur hästarna har bra med vindskydd iaf! (om inte taket blåst av det vill säga...) Dock så vet jag inte hur det är med ström där borta, i grannbyn var det strömlöst på förmiddan iaf. Så kanske må ta med mig nå vatten i dunk dit..


Onsdag

Känner mig lite dagavill när man är hemma och ledig. Idag vet jag inte riktigt vad jag hade tänkt göra. Åka till mamma? Åka till stallet? Bara vara hemma och inte göra ett skit..?
Eftersom det ha varit dåligt plogat de senaste dagarna typ överallt är jag inte så sugen på att åka nånstans just nu faktiskt..

Blir väl hemma skulle jag tro. Åker nog till mamma imorgon istället.. Ska skruva ihop en ny kontorstol. Den andra gick sönder igår...:/ 

Nää, nu åker julradion på och jag ska ta å städa lite :)


Jahopp

Då tog man ut veterinär i onödan..
Nejdå.
Igår när jag tog in hästarna så tyckte jag tösen drägglade så väldigt. Hon var öm och svullen (jämn svullen, inga knölar) under hakan mellan käkbenen som, inte ganacherna. Tempade henne, 38,1 hade hon. Hon ville inte tugga ordentligt. Den mat hon stoppa i mun maldes å vart till nån sörja tillsammans med slemmet. Jag försökte ta ut tungen å titta i munnen, men kunde inte så något. När jag släppte tungan så drog hon inte in den. Som att det va slapp liksom..
Men! hon åt ju å hade aptit, å hon drack å hon bajsa m.m. Skumt.
Ringde med jourhavande distriktare. Hon tyckte väl också att det var konstigt, men va inne på samma spår som mig, kanske en tand eller ett litet sår nånstans.
Imorse när jag kom till stallet så dregglade hon ännu mer, va alldeles blött på golvet. Fortfarande svullen under hakan, om än lite mer kanske. Dock 37,6 i temp och ja, va väl som vanligt i piggheten så att säga.. ;) Släppte ut henne å gick å åt med de andra, eller "skumma igenom maten" så att säga. höhö
Men jag bestämde mig för att ta ut veterinär endå för att se om dom kunde titta i munnen på henne iaf.
När jag kommer dit kring lunch när vet kommit så står hon där med mat i munnen. Hon låg på 37,7 nu och puls och allmänt var det precis som det ska. Svullnaden hade gått ner och var mycket mjukare än på morgonen. Hon dregglade inte alls nu och hon var stark i tungan.
Tuggade bättre gjorde hon också. Hittade inget spec i munnen. Han tyckte tänderna såg OK ut.
Så inga åtgärder blev gjorda. Ska hålla koll på temp och svullnaden. 
Kan ju ha varit nåt som fastnat i mun/hals eller ett litet sår som gjort att hon dregglat så.
 Har ju vart en massa snack å skriverier om en del smittsamma sjukdomar i norrland (kanske inte just här, men endå) så känns skönt att ha kollat upp det endå.

Passade även på att slänga i Moa lite vaccin när han endå va på plats!



Min älskade lilla tösabit! ♥


Naaw!


Peter Lundström

Min å Jennys kompis!
Han var banbyggare på Norrköping horse show.
Det va oss han gav ritningarna och comradion! (iaf de första dagarna ;D) höhö







Står still..

Ja, det händer inte mycket nu.
På veckorna så är det jobba, laga mat och stallet som gäller. Hinner inte med så mycket mer än så.
Alla julklapparna är klara, förutom till Erik. Någon som vet om någon kan sy upp ett par fårskinnstofflor i stl 47?
Till och med julklapp till katterna är klart! Hoppas dom gillar den! ;)

Jag jobbar denna vecka ut sen är jag ledig nästa vecka. Ska bli jäkligt skönt!
Ska klippa mig på måndag faktiskt, ska väl bara klippa bort de slitna. (Tänkte skriva allt det slitna, men då har jag nog inte så mycket hår kvar sen ;D) Skönt att ha det gjort innan bäbis kommer också!

 Har börjat fundera på hur länge jag ska jobba egentligen. Vill ju jobba så länge det går. Men kan ju samtidigt va skönt att ha ett datum klart. Tänk om vattnet skulle gå på jobbet tex.. hehe spännande! ;)
Ska väl försöka jobba Januari ut iaf.
Om man räknar efter sista mensens första dag så skulle jag haft BF 30 jan. Men efter UL så fick vi 9 feb. Med de i åtanke så känns de ju som att risken (chansen?!) att föda innan BF är större än att gå över tiden.
Om man jobbar till sista jan och skulle gå över tiden med 2 veckor så känns det som att det kommer bli låång väntan hemma. Ja, det är svårt att veta på förhand hur man kommer att känna.. (Vill ju inte ta ut för många föräldradagar innan bäbis kommer heller...)


bäbis :)


Bäbis v17 typ..

Bäbis v 30+0



Bäbis v 31+4

(verkar som jag bara har en tröja.. Men det ha jag inte.. ;D)


31+4

mms_img55242 (MMS)

31+4


Måndag igen

Jobbar denna vecka sen är jag ledig enda till 27e! Ska bli himla skönt. Jag kommer nog inte gå rastlös. Har en massa att hälsa på :)

Den här helgen gick iväg väldigt fort känns det som.
Lördags så koka jag knäck vi grillade hos John å Katarina, sen vart de matlagning och film.
Igår tog jag med mig Alva till stallet och vi gjkorde klart vinterhagen. Tog bara drygt 3 timmar innan hästarna släpptes i hagen. Vet inte vad som tog tid ;) skruva alla jäkla isolatorer säkert.

Magen är nu så stor att det är jobbigt att böja sig ner, kan inte ligga riktigt som jag vill. Bäbis är väldigt suktig på att sparka om han känner för det.
Ska till BM på torsdag. Dags för kontroll igen!


Tunnbröd

Jag vill baka tunnbröd!
Mums så gott!


Beslutsångest

Vad ska man köpa för spjälsäng?
Jag vill ha en där man kan höja och sänka botten. Men även sänka sidan på sängen.
Jag har hittat en som är vääldigt fin, men alldeles för dyr. Sen tror jag inte den har sänkbar sida. Taskigt med info på sidan.
Det lutar åt en Brio (cot two). Den har två lägen + sänkbar sida. Men vilken färg? Ska man beställa eller ska man köpa på plats tex barnens hus. Om man ska beställa, vilken sida ska man göra det från. Hittar ingen bra sida som jag tycker känns bra. Jo en, men dom hade inga Brio sängar.. Morr!

Någon som har nå tips!? :)


Helgen

Måndag igen.. Måndagar är ingen hit.
I fredags var det julfest med jobbet. Jag åkte dit och åt och va med på de små tävlingarna som hölls. Åkte hem sedan. Men kul och gott var det!

Lördagen spenderades mestadels i stan. Vi åkte in på julmarknaden på Jamtli. Men fy satan va kallt det var! Hade det inte blåst hade det vart mycket mysigare! gick rätt snabbt för mig och Erik att kolla av Jamtli innan vi bestämde oss för att åka in på stan istället. blev lite julklappar inhandlat! Klockers! Tror faktiskt att alla julklappar är klara nu! Känns mycket bra!
Vi passade även på att köpa en bilbarnstol på Barnens hus. Köpte man den nu så fick man med basen som man fäster i bilen så det bara är att klicka fast stolen i bilen sen. Erik skulle köpa små tärningar att hänga på stolen.. Skräll? Nää! ;)
Hann med en sväng ut till mamma också! :)

Söndagen for iväg fort som..
Åkte till stallet vid halv 8 kanske klar i stallet till 9 drygt. Åkte hem och åt frukost och tände andra adventsljuset. Vid 11 tog jag med mig Alva til stallet så fick hon rida på tösen en massa. Tösen va lite mindre tjurig idag ;)
provade att ha kvar moa i hagen medan Alva skulle rida så kunde jag börja sätta upp tråd på vinterhagen. Men vi hann inte ens in i stallet med Tösen innan Moa stog bredvid oss.. Övre tråden gick sönder, den nedre låg på backen, men Karelin stog snällt kvar i hagen endå. Ingen stolpe gick sönder så det var bara att knyta ihop tråden och haka fast den igen..

Sen hem å äte lunch åka på ica och handla för middag, sedan påbörja middagen, som blev en mycket god tacopaj!



Tok Moa!


Julmusiik! ;)


V 30

Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 feb 2012
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.

Har idag gått 30 fulla veckor. Sinnes.. ;)

Putarn!

mms_img16814 (MMS)

Putarn!


pumba

Senaste tiden har jag vart upp å kissat minst 1 gång per natt. Jag somnar om lätt så det gör mig inte så mycket. Men.. När jag vaknar, ooh holy vad kissnödig jag är. Antar att lillbäbis trycker på också. Inatt trodde jag helt seriöst att jag skulle kissa på mig om jag rörde mig det minsta. Obehaglig känsla måste jag säga ;)

Står still i skriveri fingrarna 
Men nu vet ni hur jag har det på nätterna iaf.. höhöh


RSS 2.0