Auuuch!

Jag har ont i arslet. När man inte har ridit på länge så får man ont i arslet. Spelar liksom ingen roll vilken typ av sadel man har. Jag red en häst som heter cresent, en brunskäck. Han fungerade ungefär som när 2 gubbar klär ut sig till en häst, en person för framdelen, och en person för bakdelen, kändes inte riktigt som de hängde ihop hela tiden. Men till slut så.
Gick faktiskt över förväntan! Synd vi inte hade med oss någon kamera man.
Lite kul var det att ulla, hon vi tränade för, är ridlärare på ridskolan till vardags, och har ävl sett den hästen ett antal gånger innen och så säger hon till mig efter ca 45 kanske: "Inte visste jag att Cresent kunde gå så fint på ett dressyr program" Kul kul. 
Jenny hade med sig sin egen datte. Han var väldigt pigg, för att vara han. Hon fick stanna och vänta in oss andra när vi skrittade av dom. ;)

Imorgon kommer Onkis och ska ha praktik med Erik. Hon ska få slita!! ;)


Vad har jag gett mig in på?

Jenny ställde frågan: Lina, ska du inte med och rida på ammer imorrn?
Hm, ja varför inte tyckte jag. Klart och betalt så ska jag nu rida en ridskolehäst på ammer imorrn. Shit redan nervös haha! Prestationsångest!
Känner nästan av träningsvärken redan..
Huga!
Återkommer med hur det går.


Molle i dagsläget! Bild bakifrån och ojämt...

mms_img38734 (MMS)

Molle i dagsläget! Bild bakifrån och ojämt golv gör bilden lite orättvis.


Växande skönhet

Det blir längre och längre mellan inläggen. Men det känns inte så kul längre, eller det kommer säkert i vågor. Isåf är jag just nu i en svacka.
Sedan sist har jag hunnit med en varm solfylld påsk i Häggsjön med lämmeljakt.
Vi var "hela familjen" Pettersson i fjällen. Erik, jag, svärmor, svärfar, John Katarina och Karl. Hade väldigt mysigt. Blev ju dock inget skoteråkande. Men med tanke på föret så var jag inte så sugen heller. Man måste ut på en sjö för att kunna ta sig vidare till leden, men för att ta sig ut på sjön så var man tvungen att åka på vatten ca 15 m.  Så näe, jag stannade vid stugan. Är faktiskt lite röd i pannan fortfarande. Jag är en sån där albino med noll pigment, så jag blir röd sen vit igen.. typ..
Sen som ni kanske läst i ÖPn så kryller det av lämlar i Åre trakten. Så även i Häggsjön. Dom var mest aktiva på morron och förmidda. Ganska söta små saker. Det var iaf precis så som det beskrivs i tidningen, det ligger döda lite här och var och dom simmande i vattnet, sprang på isen osv. Så vi har vart på "lämmeljakt" med Karl. Han ropade: "lämmlajna, kom fjaaaaaaam". Men dom kom aldrig på beställning ;)

I hästväg då..
Molle är i en växtperiod. Han har ju vart lite smårund senvintern/våren, men nu har han börjat blivit kantig och rumpan har skjutit upp.
Han har också blivit lugnare på gången, vart ute och gått med honom en del och det blir bättre och bättre (kan bero på att han fick bita på mitt pannband och hade annat att koncentrera sig på). Men hoppas verkligen att psyket följer med kroppen nu. Han är fortfarande en huligan, men jag tycker jag ser några få tecken på mognad.
Tösen hon är brunstig som fan och lyckas med att göra alla valackar till hingstar. Väldigt jobbigt måste jag säga. Hon har fått bytt partner nu för en islänning (valack) tyckte hon lucktade lite väääl gott och fullbordade det hela. Fast å andra sidan är hon inte så schysst heller när hon ställer upp sig och skvätter framför nosen på dom.



Bra precis 2 månader kvar nu på fölungen. Tänkte ta en bild igår på Tindras mage men hon stog inge bra så man såg inte hur stor den är.
Karelin har tappat en doja och behöver skos om (de andra behöver en verkning också) så måste ringa mrs hovslagare och be om hjälp. =)
Träningen på Karelin står tyvärr stilla. Har ingen bra anledning, just därför känner jag lite besvikelse på mig själv.
Erik han blir gråare, men han är underbar endå =) Det får avsluta detta inlägg!


Just longerat tösen nu springer hon fritt ...

mms_img38730 (MMS)

Just longerat tösen nu springer hon fritt på banan.eller hon letar mest gräs.


Morrn!

Godmorgon! uppe med tuppen?
Det var iaf jag. Klockan ringde 04.30 imorse. Skulle hjälpa till och ta ut hästarna i skogslund, så jag passade på att ta ut mina hos Anders i Västanbäck. (Molle va trött och låg ner, han tittade en stund på mig innan klev upp)
Hann mocka, fylla vatten och hö där innan klockan va 6!

Ja, vad ska jag berätta? Händer inte alls mycket just nu. Snön har försvunnit rekordsnabbt tycker jag. I princip ingen snö alls kvar, bara där det varit stora högar.
Bara 2 månader kvar nu innan Tindra ska föla. Det innebär också att det är 2 månader kvar till midsommar.
Vad står midsommar för egentligen? Jag tycker ju att den borde ligga i mitten på sommarn, typ Juli. Känns ju som sommaren nyss börjat när det är midsommar. Måste googla!
Lite som händer/ska göras innan midsommar:
Påsk!
Molle fyller 1 år 4maj!
Ponnyerna måste få en kompletterande vaccinering.
Besök av folk från skåneland. Dom ska ha praktik med Erik v 18-19.
Åka till Norrköping och vara funktionär på
Norrköping Horse Show med Jenny!
Erik fyller år (grållen blir 24, höhö)
Jo, det verkar vara en massa som händer endå! ;)

Jo! en sak till, det är inbördeskrig i Stugun! Fast mer än så tänker jag inte gå in på här..

 
Här va han liten och behändig ;)


Bäverhydda!

mms_img38726 (MMS)

Bäverhydda!


Onsdag

SNön har förvunnit på typ en vecka. Är inte det helt sjukt? Lergit som fan i hagarna är det just nu, massa bajs som ligger över isen så det torkar inte upp. Lite sol och vind på det hela så borde det torka upp hyffsat fort.
Har fått spola av fötterna på dom nu. Testade även att göra det på molle också, han stampa och gick framåt och bakåt, han va inte panikslagen iaf ;)

Tycker Tindras mage blir synbart större varje vecka nu. Ska försöka ta bilder varje vecka på ungeför samma ställe så blir det kul att se efteråt.

Måste förmodligen jobba över idag. Inget som jag känner att jag har tid med, vissa har inte full koll på sitt egna schema så blir det ju så..
Nåväl.

Vet inte vad jag ska skriva..? Har ni nån ide?


Digi-listan

När jag och Erik åkte hem från Häggsjön i söndags så lyssnade vi på digi-listan på P3. Det är de mesta sålda låtarna måndag-söndag tror jag, så där är ju de flesta nya bra låtarna. Men även nya DÅLIGA!
Som denna, vi satt typ och skratta hela låten.. en finlandssvenska som sjunger ;)



Låten nedan var ju dock ny och BRA ;)

 

Fredag

Hur härligt är det inte med fredagar!? fredagsfika på jobbet, höhö

Jag åker till fjällen direkt efter jobbet. Ska åka med John och Katarina, då Erik ville åka upp på dan. Ist för att vänta på mig när dom endå ska upp. Man må ju passa på, kan vara sista helgen det går att åka skoter. Eller ta sig dit över huvudtaget
Snälla Anders tar hand om Tindra, Karelin och Molle, och snälla Mia tar hand om Tösen. Guld värt!




Tjockis magen :)




Kanske vi får det så här härligt igen!?


okej då, kanske kommer va snö kvar,  men att ta sig dit i påsk är fortfarande ovisst.


Mys! ;-)

mms_img38723 (MMS)

Mys! ;-)


Helt off

-Alltså, varför skulle det komma snö?

Har som ingen större lust med att blogga. Finns inge vettigt att skriva.

Hästarna mår iaf bra!
Molle och Tösen fick sig en vaccinering igår.
Tindras mage växer, känns som hon kommer vara enorm innan det är klart. =)


Water for Elephants


Gud vad jag vill se denna film! Den verkar så fin. Snygga skådespelare är det ju också ;)
Biopremiär 15 April, någon som vill gå med mig, otroligt länge sen jag va på bio! ;)



Kommer nog bli en fin dag idag!

mms_img38719 (MMS)

Kommer nog bli en fin dag idag!


3 nyanser av brunt. Molle, Tindra, Karelin...

mms_img38718 (MMS)

3 nyanser av brunt. Molle, Tindra, Karelin. Tror dom tyckte de va skönt att bli av med lite (mycke) päls. Tindra har snart fällt klart! Det va så härligt att få träffa mina underbara hästar efter en helg på fjället, saknar dom efter 2 dagar. Vad skulle jag göra utan dom? Godnatt!


Fredag

Tjiho! Fredag igen. Gillart!
1 april, blivit lurad nåt än? Det som står i tidningen att man måste ha med sig hjulen är ju ett skämt..

Tösabiten fick sin äckliga brunst svans tvättad igår. Vattnet blev brunt bara av att jag la den i varmvatten, huga. Alltså hon har ingen Ior-svans man kan ta av och på utan jag höll i hinken bakom henne, hehe ;)

I eftermiddag bär det av mot Häggsjön. Mys! Fick en fråga om jag kunde ta garderoben på söndag, men jag hinner fan inte.. :/
Eftersom vi ska åka direkt efter jobbet så åkte jag till stallet imorse och tog ut och mockade. Anders kom ut i stallet när jag va klar och undra om de va nå fel på mig ;) Men jag måste ju göra iordning så jag kan åka med gott samvete :) Mockade även hos Tösen i Skogslund, kollade på hur hennes svans blev sen den torkat och den va så fin så, luktade gott :)

Kollade på BigBrother avsnitten sen igårkväll imorse, och alltså, jag håller på att skratta ihjäl mig ;) Dom hade en skräckens natt! Även om ni inte följt så se åtminstonde detta klipp!


RSS 2.0